Surahammar värvar tre talangfulla kanadensare

I veckan blev det klart att Surahammars IF får ytterligare tre kanadensare i den trupp som ska säkra nytt kontrakt i Hockeyettan. Det är minst sagt intressanta värvningar, där två av de tre nyförvärven draftats av framgångsrika NHL-lag

Sportgruppen med sportchef Jörgen Mäler i spetsen ligger inte på latsidan. Under jul- och nyårsveckan har man aktivt jobbat för att spetsa truppen i jakten på nytt Hockeyettankontrakt, och för en knapp vecka sen blev det klart att Blake Luscombe nu får sällskap av ytterliga tre unga, talangfulla kanadensare i bruksklubben.

De tre talanger som vid lunchtid på söndagen landar på Arlanda för ett hockeyäventyr i Surahammar under våren är Blake Murray, Jack Thompson och Ethan Cardwell.

Blake Murray draftades i sjätterundan 2019, av Carolina Hurricanes. Förra säsongen gjorde han 72 poäng på 63 matcher för laget Barrie Colts i den kanadensiska juniorligan OHL. Murray tillhörde den här säsongen Sudbury Wolves, därifrån även nästa kanadensare har sin hemvist. Jack Thompson.

Jack Thompson är en 18-årig back och det på papperet mest intressanta namnet av våra nya killar. Thompson draftades i år av regerande mästarna Tampa Bay och valdes då redan i tredjerundan. Den talangfulle Thompson gjorde 32 poäng på 63 matcher i OHL förra säsongen. OHL som den här säsongen pausats med anledning av coronapandemin.

Den tredje spelaren som ansluter till Surahammar är Ethan Cardwell, en odraftad 18-årig forward som förra säsongen gjorde 47 poäng på 63 matcher i Saginaw Spirit i OHL.

Vi hälsar Blake, Jack och Ethan välkomna till oss i Surahammars IF och önskar de stort lycka till. En intervju med killarna och bilder från deras första träning med laget kommer publiceras här under måndagkvällen.

We warmly welcome Blake, Jack and Ethan to us in Surahammars IF and wish you all good luck in our team. We hope you will enjoy our club and that we will be able to have a successful spring season together.

Text: Mattias Forsberg