Förlust mot Tranås – Nu väntar Allettan

Nybro Vikings förlorar mot Tranås AIF med 4-3 i grundseriens sista match. För Vikings väntar nu Allettan med start redan på söndag.

I den första perioden är det ett högt tempo från båda lagen. Hemmalaget försöker pressa Nybro högt upp i banan men bortalaget reder ut det på ett bra sätt. Redan några minuter in i perioden får Vikings ett powerplay och 0-1 kommer genom Eero Savilahti efter en fin framspelning från Sebastian Borg. När drygt halva perioden är spelad rusar Simon Hansson mot målet och lyckas stöta in returen som kommer efter Robin Wengdahls inspel, 0-2 på resultattavlan är ställningen efter den första perioden.

I den andra perioden blir det Tranås för hela slanten. Nybro går ned i tempo och

slarvar på tok för mycket genom hela perioden. När halva perioden är spelad har 0-2 blivit 3-2 och några minuter senare kommer även 4-2 som är resultatet inför den tredje perioden.

I den tredje perioden blir det jämnare spel. Tranås har ett läge i fem minuters powerplay när Vikings åker på ett matchstraff men bortalaget försvarar sig väl. I slutet av perioden kommer en reducering till 4-3 genom Erik Lindström när Nybro har plockat ut målvakten och spelar med sex man på isen. Närmare än så kommer dock inte Nybro idag och Tranås vinner med 4-3.

Nybro Vikings har därmed spelat klart grundserien. På söndag den 10 januari startar Allettan och Vikings kommer att inleda på hemmais i Liljas Arena. Spelschemat kommer att spikas under torsdagen och publiceras sedan på föreningens hemsida och sociala medier.

Tranås AIF – Nybro Vikings 4-3 (0–2, 4–0, 0–1)

Målen: 0-1 (04.35) PP1 Eero Savilahti (Sebastian Borg), 0-2 (09.29) Simon Hansson (Robin Wengdahl), 1-2 (25.18) Filip Petersson (Rasmus Koskinen, Fredrik Lindström), 2-2 (26.15) Lukas Isaksson (Hampus Olsson), 3-2 (29.49) Lukas Isaksson (Hampus Olsson, William Wennström), 4-2 (32.04) Michael Crocock (Hampus Olsson, Lukas Isaksson), 4-3 (59.14) Erik Lindström (William Alftberg, Eero Savilahti)

Domare: Andreas Hagman.

Skott: 35–17 (7–8, 15–3, 13-6).