Seger i Allettanpremiären

Nybro Vikings inleder Allettan med seger mot Mariestad med 4-3 efter straffar. Vikings målskyttar var Anton Schagerberg, Otto Henell, Simon Hansson och avgörande straff satte Janne Väyrynen.

I den första perioden blir det ganska öppna spjäll åt båda hållen. Nybro inleder målskyttet genom Anton Schagerberg till 1-0 tidigt i perioden men repliken till 1-1 kommer bara någon minut efteråt. Vikings vill dock inte vara sämre och redan i bytet efter gör Otto Henell 2-1. Matchen spelas i ett bra tempo och båda lagen skapar målchanser, Vikings utökar sin ledning till 3-1 genom Simon Hansson som är framme och stöter in en retur. Bortalaget reducerar till 3-2 i slutet av perioden och perioden bjuder alltså på hela fem mål.

I den andra perioden blir det mer fokus på försvarsspel från båda lagen. Perioden blir också mållös men det skapas ändå en del chanser, Vikings har bland annat ett friläge men ingen utdelning den gången. Lagen har också chansen varsin gång i powerplay men resultatet står sig från den första perioden.

I den tredje perioden är det Mariestad som pressar tillbaka ett stillastående hemmalag. Vikings har det jobbigt den första halvan av perioden men spelar sedan upp sig något. Bortalaget tvingar dock fram en kvittering till 3-3 och matchen går till förlängning som blir mållös. Matchen avgörs på straffar där hemmalagets Janne Väyrynen avgör till 4-3 och Robin Johansson hållet tätt i Nybromålet.

Nybro Vikings nästa match spelas på onsdag den 13 januari på bortais mot Karlskrona HK. Pucken släpps kl. 19.00.

Nybro Vikings – Mariestad BoIS 4-3 efter straffar (3–2, 0–0, 0–1, 0-0, 1-0)

Målen: 1-0 (02.46) Anton Schagerberg (Erik Lindström, Robin Wengdahl), 1-1 (03.44) Simon Ericsson (Fredrik Granberg), 2-1 (03.59) Otto Henell (Adam Persson), 3-1 (14.06) Simon Hansson (Robin Wengdahl, Kalle Hult), 3-2 (17.43) Adam Willig (Simon Svensson, Lucas Jidenius), 3-3 (54.51) Adam Samuelsson (Tobias Aronsson, Philip Elgestål), 4-3 GWS Janne Väyrynen

Domare: Mikael Söderlund.

Skott: 35–40 (15–10, 10–11, 8-14, 1-5, 1-0).