Sun 24 Jan Slut
Hockeylag KIF 1
Hockeylag SUN 4
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag TRO 2
Hockeylag VIS 1
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag ÖRN 1
Hockeylag VHC 3
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag ESK 3
Hockeylag KUM 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag LIN 4
Hockeylag SUR 3
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag GRU 3
Hockeylag KÖP 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag HHHC 4
Hockeylag TRA 3
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag ENK 4
Hockeylag KAL 3
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag NYB 5
Hockeylag VIM 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag KAR 3
Hockeylag SKÖ 6
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag MAR 3
Hockeylag HUD 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag DAL 7
Hockeylag MÖR 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag WIN 2
Hockeylag SOL 1
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag SEG 4
Hockeylag VHF 2
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag HIF 4
Hockeylag STR 5
Wed 27 Jan 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag SUN -
Hockeylag ÖRN -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag VIS -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag MÖR -
Hockeylag SKÖ -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag HUD -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag MAR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag KAR -
Thu 28 Jan 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag HHC -

Inför Segeltorps IF – NSK

Med en seger i första matchen av ATG Hockeyettans östra vårserie, har Nyköping en bra känsla i truppen inför kvällens bortamatch när man reser till södra Stockholm och toppmoderna segeltorpshallen där SIF bjuder in till “Lill-lördagsfight”. 

Som tidigare nämnt så vann Nyköpings Sportklubb premiären av vårserien när man vände 0-2-underläget i hemmamatchen mot Wings. Kapten Axelsson klev fram med två mål och Daniel Andersson avgjorde med sin styrning framför mål. Det gör att NSK inför kvällens match står på sju poäng, en poäng efter ledande Vallentuna och tre poäng före Segeltorp som ligger på fjärde plats som är den sista kvalplatsen nedåt.

Sedan matchen i söndags har också ett nyförvärv presenterats för Nyköping. Backen Eric Backman har anslutit från Vimmerby och kommer att bära nummer 12 från och med ikväll.

Som alltid sänds matchen live här. Sändningsstart 18.50.

Se och hör vad kapten Axelsson och huvudtränare Lenny Eriksson sa efter matchen mot Wings, eller vad Eric Backman har att säga om övergången till NSK på vår nystartade Youtube-kanal här.

 

Kvällens hemmalag Segeltorps IF är seriens äldsta förening som bildades så tidigt  som 1927. Som sagt har man också en av seriens mest moderna hallar då Segeltorpshallen byggdes 2007 med en kapacitet på 400 personer.

Via segern i kvalserien 2018 kvalificerade man sig för ATG Hockeyettan 2018-19 och första säsongen i Hockeyettan tog man sig ända till playoff 2 där Kristianstad (som senare gick upp i Hockeyallsvenskan) blev för tuffa. Man pressade ändå KIK rejält då bägge matcherna slutade med dubbla uddamålsförluster med 1-2. I laget hittade vi flera profilstarka namn som Måns Kruger, Dennis Nordström, Adam Hansen och Claes Endre.

Säsong två i Hockeyettan blev betydligt tuffare då flera av nyckelspelarna lämnade för nya utmaningar, precis som tränaren Mikael Österblom. Snittåldern sjönk med knappt fyra år vilket säger en del om den nya truppen som med två poäng undvek negativt kval.

Joakim Gustafsson gör i år sin andra säsong på tränarbänken hos SIF och han har fått behålla flera poängstarka spelare till årets säsong. Søren Dietz-Larsen (15+10) och Oskar Ahlbom (3+22) har återigen producerat mycket poäng, bägge har gjort 25 poäng. Bakom duon har nyförvärvet från Nacka, Filip Jakobsson mäktat med 23 poäng (5+18).

Bak i målet har man använt hela 5 målvakter under säsongen. Victor Kilefors Petersson har vaktat kassen i 11 matcher och Victor har också den bästa räddningsprocenten på 90,7%. Under en period var Fredrik Bergvik från SSK på lån till Segeltorp men han har nu återvänt till hockeyallsvenskan.

SIF vann även dom sin premiär av vårserien när man slog tillbaka Sollentuna på bortaplan med 4-0. Razmuz Waxin-Engback var stor segerorganisatör med sina två powerplay-mål i den första perioden.

 

NSK reser till segeltorp med ett par ändringar i laguppställningen. Nyförvärvet Eric Backman går in i laget medans Daniel Ohlsson & Adam Malm saknas. Profilen på juniorsidan Anders ”Bullen” Johanssons andra son, tillika Adams lillebror, Linus Malm gör däremot a-lagsdebut ikväll.