Propagandahockey när Bois vann hemmapremiären

Bois bjöd på riktig propagandahockey när man ikväll besegrade Mörrum med 4-2 (2-0,1-1,1-1). Bois formligen tryckte ner Mörrum djupt i egen zon större delen av matchen och siffrorna var i underkant. Eller som Boisbekanta Mörrumspelaren Albin Hernod sa efter matchen:

– Idag var Mariestad bättre!

Bois kom till spel åter en gång utan de tre viktiga spelarna Johan Frick, Ludvig Collberg och Douglas Lögdal, men det märktes verkligen inte när pucken släpptes. Bois tog tag i taktpinnen direkt och fick ner pucken djupt på Mörrum och vann där kamperna om pucken och skapade därifrån väldigt många högkaratiga lägen. Lukas Larsson gjorde en riktigt grym insats som vikarie för Douglas Lögdal i förstakedjan och vann massor med dueller med sitt starka sargspel. Det var efter ännu en vunnen sargduell som han bröt in framför kassen och hittade Jesper Lindén som kunde slå in pucken från nära håll till 1-0 efter första halva perioden var spelad. Så långt både logiskt och rättvist, för Mörrum hade så långt knappt ett anfall. Och när Bois sedan fick sitt första powerplay några sekunder senare så osade det mål igen. Det tog en minut sedan kom 2-0. Tobias Aronsson skjuter en handledare från blå och i Mörrummålvakten Emil Cederlunds ansikte står välväxte Simon Eriksson och skymmer så han inte ser någonting.  Bois får efter det sitt första boxplay, men städar av det smärtfritt och första perioden så kan Boismålvakten Tobias Sandberg knappt hunnit bli uppvärmd ens.

Den andra perioden ser första 6-7 minuterna ut precis som den första. Bois mal ner Mörrum djupt i egen zon med massor av skridskoåkning och bra trafik på kassen, och som ett brev på posten så kommer också 3-0. Bois har ännu ett av sina långa anfall, pucken går till Lukas Larsson nästan vid blå, han skjuter men pucken täcks och ramlar ner till en framstörtande Tobias Björklund som kan slå in pucken. Men efter det så börjar Mörrum hitta ut med pucken och få lite anfall. Efter en felpassning så kan de bryta i Bois zon och Ludwig Svensson Träff träffar rätt när han kan snappa upp en retur och lägga in pucken mellan benen på Tobias Sandberg. Efter det så har Mörrum sina bästa minuter i matchen, för nu är det deras tur att få lite längre anfall. Men minuterna blir bara två till antalet, för sedan drar de på sig en utvisning och Bois tar över spelmässigt igen även om det inte blir mål, så kan de flytta upp spelet igen och även om Bois i slutet av perioden drar på sig en utvisning så är Mörrums momentum borta och Bois spelar av utvisningen utan problem efter att bland annat Adam Willig gjort ett jättejobb.

Den tredje perioden försöker Bois mest spela av, men man gör det så bra att man ändå skapar klart mer än Mörrum. Mörrum försöker och försöker, men man får väldigt få långa anfall och Bois har betydligt fler chanser att utöka sin ledning. Så gör man också mitt i perioden. Bois har ett av sina långa anfall som ger ett skott från blå av Granberg. Lukas Larsson styr och pucken lägger sig några centimeter från mållinjen, men då krigar Jesper Lindén fram en klubba och föser in den till 4-1, hans andra mål i matchen. Mörrum får lite hopp sedan storstjärnan Marcus Paulsson gjort 4-2 med 9 minuter kvar att spela, men någon riktig anstormning blir det inte. Bois har 2-3 jättelägen att utöka ledningen utan att lyckas. När sedan Bois får med sig en utvisning med drygt 2 minuter var kvar att spela så var matchen avgjord, Bois vann mycket välförtjänt med 4-2.

Idag ska man hylla hela laget, för det var en grymt genomförd match från sista utposten Tobias Sandberg till fjärdekedjans Herman Lundin som fick kliva in när Philip Elgestål fick kliva av skadad efter en ful grej i andra perioden. Stenhårt jobb i båda riktningarna, man vann närkamper, man vann kamperna framför kassarna och man stod verkligen upp och hjälpte varandra. Men det var extra roligt att se Lukas Larsson som just nu spelar sin allra bästa ishockey. Tre assist och flera gånger nära att göra mål. Skapade mycket framåt samtidigt som han tog ett stort defensivt ansvar. Intervju med Lukas kommer under morgondagen.

Nu väntar Vimmerby på fredag redan. Så det blir kort vila innan det är dags att sätta sig på bussen och ta sig an nästa tuffa motstånd. Kan man spela som idag så ser det riktigt bra ut för nya poäng!