Vikings tog tre poäng i Mörrum

Nybro Vikings tog alla tre poäng med sig hem under onsdagskvällen när laget besegrade Mörrums GoIS med 1-4. Adam Persson, Janne Väyrynen, Simon Hansson och Roope Elimäki blev målskyttar.

I den första perioden blir det jämnt spel från båda lagen. Bortalaget för spelet lite mer de första minuterna men det är hemmalaget som gör matchens första mål till 1-0. Några minuter efter Mörrums ledningsmål får Nybro chansen i powerplay och skapar några heta lägen men får inte in en kvitteringspuck. Det blir inga fler mål under perioden men hemmalaget har chansen två gånger om i powerplay men Vikings fredar sitt mål på ett bra sätt.

I mellanakten ste

ppar bortalaget upp rejält och kvitteringen till 1-1 kommer i inledningen av perioden genom Adam Persson. Några minuter senare tar Nybro tillvara på en kontring där Sebastian Borg serverar Janne Väyrynen som stänker in 1-2. Bara ett par minuter senare är det dags igen för Vikings när Simon Hansson sprätter upp 1-3, fint framspelad av Robin Wengdahl. Hemmalaget har ett läge till reducering i powerplay men det blir inga fler mål i perioden.

I den tredje perioden spelar Nybro väldigt stabilt och släpper inte till mycket bakåt. Nyförvärvet Roope Elimäki gör 1-4 några minuter in i perioden och det stänger matchen. Vikings tar med sig tre poäng hem!

Nybro Vikings spelar sin nästa match på söndag den 24 januari då Vimmerby HC står för motståndet i Liljas Arena. Pucken släpps kl. 16.00.

Matchfakta

Mörrums GoIS – Nybro Vikings 1-4 (1–0, 0–3, 0–1)

Målen: 1-0 (04.06) Oscar Holst (Ibrahim Khalid, Tom Mäkitalo), 1-1 (21.27) Adam Persson (Sebastian Borg), 1-2 (27.20) Janne Väyrynen (Sebastian Borg, Eero Savilahti), 1-3 (29.05) Simon Hansson (Robin Wengdahl, Viktor Bolin), 1-4 (46.42) Roope Elimäki (Matej Galbavy, Kalle Hult)

Domare: Mikael Söderlund.

Skott: 21–40 (8–13, 5–13, 8-14).