Stabilt när Bois vann

Bois ändade Huddinges fyra matcher långa segersvit när man idag vann med 3-2 mycket tack vare en väldigt stabil insats defensivt. Efter ett par tidiga spelvändningar bakåt så rättade Bois till det och sedan hade Huddinge svårt att komma till några riktigt heta målchanser. Inte ens deras så långt 47%-iga powerplay hade någon framgång. I Bois premiärspelade nyförvärvet Joonas Alanne och det med den äran: Ett mål och en assist och överlag väldigt rutinerat och bra spel över hela isen. Slutresultatet kom att skrivas till 3-2 (2-1,1-0,0-1).

Bois saknade åter en gång en hel del spelare. Utöver Douglas Lögdal och Ludvig Collberg, som saknats hela allettan, så fick man också ställa upp utan Lukas Söderlund, Philip Elgestål och Gustaf Malmkvist. Junioren Anton Pettersson tog Malmkvists backroll och i kedjorna fick det plockas runt en hel del. Den enda intakta kedjan var den första som var så lyckosam mot Skövde med Lukas Larsson, Jesper Lindén och Lucas Jidenius. Joonas Alanne centrade andrakedjan där Liam Nilsson fick kliva ut på en kant tillsammans med Oliwer Fjellström. I den tredje återfanns Erik Olsson som var tillbaka i spel igen (mycket bra i matchen), samt Adam Willig och Simon Eriksson. Den fjärde kedjan bestod av de två juniorerna Herman Lundin och Andreas Axelsson tillsammans med Gustaf Pehrson. Huddinge saknade också en spelare, Robin Sjörén.

Den första perioden startade i ett ursinnigt tempo, där Bois hade merparten av anfallsspelet inledningsvis. Huddinge var dock sylvassa i omställningarna och hade två stycken två mot ettor. Det var i alla fall Bois som fick det första powerplayet när Jesper Lindén åker på en crosschecking. Bois powerplay-statistik inför matchen var minst sagt urusel, men det tog bara 21 sekunder innan man hittade rätt. Joonas Alanne hittade Oliwer Fjellström vid förlängd mållinje, han passade direkt upp till Simon Eriksson som backat upp i bra skottläge och skottet satt klockrent till 1-0. Bois fortsatte ha lite mer etablerat anfallsspel medan Huddinge fortsatte med vassa omställningar. Det var också efter en sådan som Fabian Lundh kunde kvittera. Fredrik Renström kliver in i zonen och skjuter och Sandberg lämnar en kanske väl frikostig retur som Lundh förvaltar kliniskt. Efter det målet jämnar spelet ut sig lite, Bois släpper inte till lika många spelvändningar, men också Huddinge får lite fler etablerade anfall. Det är dock Bois som gör nästa mål och det är snyggt. Joonas Alanne tar in pucken i anfallszon, droppar den till Tobias Aronsson som hittar tillbaka till Alanne som tagit ny position framför kassen och han sprätter upp den i taket. Då hade en kvart spelats av den första perioden och målet gav Bois energi och man hade ett par långa anfall i slutet, dock utan att hitta rätt.

I den andra perioden får Bois en kanonstart. Redan efter 20 sekunder så utökar nämligen Lukas Larsson till 3-1. Lucas Jidenius bryter fram på Bois vänsterkant, passar bak till Lukas som får kanonträff och pucken går rätt upp i målvaktens plockhandskryss. Annars är den andra perioden lite annorlunda än den första. För i underläge har Huddinge inget att förlora och man trycker på högt upp och kan också vinna en hel del puck och få långa anfall. Framför allt i den första halvan har man rätt bra tryck i Boiszonen, men Bois spelar väldigt stabilt i egen zon och Huddinge kommer aldrig in med pucken på kassen. När man försöker skjuta så täcker Bois också av skotten väldigt bra. Vid ett tillfälle är man dock beredd att notera 3-2 när Björn Jonasson får mer eller mindre öppet mål från några meters håll, men Tobias Sandberg står för en strålande skridskoparad. Under den andra halvan jämnar Bois ut spelet mer och med några minuter kvar av perioden får Huddinge ett matchstraff och Bois ett gyllene läge att punktera matchen. Bois drar dock på sig en egen tvåa strax efter och det blir inget Boismål.

Bois gick alltså in till den tredje perioden med tvåmålsledning och hade som tydlig gameplan att nu skulle matchen stängas. Visst hade man en hel del bra anfall, men man såg hela tiden till att ha folk på rätt sida och chansade aldrig. Det gjorde dels att Huddinge inte fick till några spelvändningar, men också att de fick stora problem med sina uppspel. Bois lyckades väl med att få ner farten på Huddingeanfallen, men när Jesper Lindén faller på egen blå ger det Huddinge en tre mot tvåa som Rasmus Dahlberg-Karlsson förvaltar på bästa sätt med ett skott i gubbhörnet. Då hade sex minuter spelats, men sedan var det slut på det roliga för Huddinges del. Man har förtvivlat svårt att få till några riktigt heta lägen, inte ens i slutet när Bois får en utvisad samtidigt som Huddinge plockar ut målvakten och får spela med två man mer så får man till något riktigt hett. Bois spelar ett grymt boxplay och Simon Svensson kliver fram och gör ett par grymma skottblock och tiden rinner ut för Huddinge.

Bois spelar framför allt ett riktigt stabilt och bra försvarsspel och vinner rättvist. Även om Huddinge vinner skotten med 31-27 så är det ändå Bois som har fler och vassare målchanser. Riktigt roligt för Bois del också att Joonas Alanne gjorde en riktigt bra debut med 1 mål och 1 assist och rutinerat spel över hela isen.

Nu väntar en ny tuff uppgift på onsdag då Bois beger sig ner till Ljungby för att möta Troja. Ett favorittippat Troja från start då man tog hem den södra ettan komfortabelt, men nu parkerar man på en sjundeplats två poäng bakom Bois.

MARIESTAD-HUDDINGE 3–2 – se mål och höjdpunkter här!