Lovande poängback på väg till Huddinge

Juniorbacken Nathan Staios, 19, stoppas från spel i Hockeyallsvenskan.

Nu hävdar Mora att kanadensaren ska spela för Huddinge i Hockeyettan i vår.

– Det är inte alls klart, vi har ett par-tre bitar till som måste lösas, säger Huddinges klubbchef Darryl Finnell.

19.00: Se Nybro-Huddinge här!

Nathan Staios, 19, har varit på plats och tränat med Mora IK sedan i november, men på grund av hans kontrakt med Hamilton Bulldogs i OHL har inte Staios fått spela i Hockeyallsvenskan, som inte har något avtal med OHL.

Och när säsongen stängdes för alla J20-serier försvann den öppningen också.

Nu hävdar Mora, i en artikel i Dalarnas Tidningar, att backlöftet kommer att spela för Huddinge i Hockeyettan resten av säsongen.

– Jättekul för honom. Han vill ju få en chans att spela hockey. Nathan är en väldigt skicklig hockeyspelare och en otroligt professionell kille, så jag tror att han kommer göra det alldeles lysande, säger Moras tränare Johan Hedberg till Dalarnas Tidningar.

Huddinges klubbchef Darryl Finnell blir överraskad när han hör uppgifterna.

– Ja, det måste jag säga. Han är här, vi hämtade honom i går och han tränade med oss under tisdagen, men det finns flera saker som måste lösas för att han ska bli klar på riktigt för oss. Måste vi kontakta hans klubb i OHL? Hur är det med transferkortet? Vad säger förbundet? Och tar han en given plats i laget? Det är några saker vi måste reda ut.

Men ni vill ha honom?

– Det är en spännande spelare såklart, men det är en hel del vi måste reda ut innan vi kan säga att han är klar. Jag skulle tro att det tar minst en vecka att lösa allt.

Nathan Staios gjorde fina 40 poäng på 61 matcher för Hamilton Bulldogs i OHL förra säsongen. Pappa Steve Staios, nu 47 år, gjorde över 1000 matcher i NHL och spelade sju matcher för Luleå under lockouten 2004-2005.

***

Under onsdagen blev det klart att två backar – Fredrik Falk och Alexander Svensson – lämnar Huddinge, vilket gör värvningen av Staios ännu mera trolig.