1-4 och lagkaptenen skadad.

Då reste sig KIF, kom i kapp till 4-4 men förlorade matchen mot Övik i sudden.

– Vi bjuder på två perioder, sa tränaren Kim Sunna efter 4-5-förlusten.

Övik vann första perioden med 1-0 och det får man se som fullt rättvist.

Gästerna kom in i matchen på ett bättre sätt och skapade fler heta målchanser under de första 20 minuterna.

KIF får tacka Ludvig Christoffersson för att underläget inte var större. Målvakten gjorde ett antal riktigt fina räddningar. Bland annat efter en magisk sidledsförflyttning i slutet av perioden.

Men efter 10,37 kunde han inte hjälpa att Övik tog ledningen genom Oskar Håkansson.

Tätt efteråt fick KIF sin bästa målchans när Rihards Marenis spelade fram William Otter vid den bortre stolpen. Otter fick pucken på mål men Simon Rönning hann dit och gjorde matchens dittills svettigaste räddning.

Efter drygt 17 minuters spel fick KIF-kaptenen Calle Källström en tackling som tog illa. Källström tog sig för handen och gick direkt ner i omklädningsrummet. Kort därpå fick Källström åka upp till sjukhuset med ett befarat armbrott.

Otroligt tungt för KIF och för Calle Källström.

Så här summerade Kim Sunna läget i den första pausen.

– Det är för dåligt. Vi är otroligt passiva i egen zon och tar inga kamper och det är där vi måste börja, där måste vi steppa upp. Vi måste gå in och vara ännu tydligare. Start och stopp och lägga puckarna på kassen är det som gäller, sa KIF-tränare till KIF-TV:s Joel Törmä.

KIF-spelet blev knappast bättre i den andra perioden. Och man fick också en mardrömsstart på perioden. Övik ökade på till 0-2 via Simon Hofström som fick pucken intill grillorna efter en lyckosam sargstuds.

KIF kom in i målprotokollet efter 3,39. William Otter gjorde målet men det var Kalle Koivunemis efter sitt fina uppspel längs med högerkanten.

Kort efteråt var Jesper Strandelin när att kvittera. Men det som hände var nog knappast meningen. Ett misslyckat skott tog stenhårt i ryggen på en Övikspelare framför kassen och studsade så när in i målet. Rönning klarade även det.

Efter 11,30 jobbade Martin Söderberg fram ett liknande läge som han gjorde 4-3 på nere i Övik. Men från samma yta på isen gick skottet över den här gången.

I anfallet efter vändes spelet och då ökade Övik istället på till 3-1 genom Alexander Naskov.

Fyran kom Tre minuter senare genom samme spelare.

Otroligt tungt för KIF som dock kom igen innan pausvilan.

När man fick spela fem mot tre i en och en halv minut kunde inte ens storspelande Simon Rönning stå emot till sist.

På det tredje försöket kunde Felix Fjällkeborn stänka upp 2-4 och Kiruna kände ett litet hopp inför den sista perioden.

– Vi stressar och slarvar och behöver steppa upp ännu mer. Tvåan innan pausen här ger oss energi och var väldigt viktigt. Ett bra förstapass och spela klart i egen zon är viktigt, sa Kim Sunna i periodpausen.

Den tredje perioden blev ett riktigt drama.

Kiruna låg alltså under med 1-4 i matchen men kom igen och ikapp till 4-4. Start gjort!

3-4 kom tidigt i den tredje perioden efter en spelvändning och ett två mot ett-läge. Martin Söderberg passade fram till Rihards Marenis som fick in pucken via målvakten.

Jakten var igång på allvar!
4-4 kom tre minuter senare. KIF gjorde det – i boxplay.

William Palovaara tog pucken i egen zon och avancerade framåt. Några kroppsfinter senare lossade han bössan och William Otter kunde kvittera till slut.

Finns det något skönare än boxplaymål?

Lagen bytte chanser med varandra men efter tio minuter tog KIF över spelet och ökade trycket mer och mer.

Man fick ett PP-läge i slutet av perioden. William Otter var nära med några direktskott och Martin Söderberg höll sig framme framför kassen och försökte trycka in pucken.

Men den ville inte in.

Det stod 4-4 efter 60 minuter. Och i förlängningen kunde Nicklas N ordenberg skjuta segern till Övik. Två poäng till gästerna och bara en till KIF.

En klar missräkning i jakten på Sundsvall i toppen.

Efteråt sa Kim Sunna så här till hemsidan.

– Vi hämtade upp till 4-4 i den tredje perioden och har bud på att vända matchen. Det vi inte gjorde bra i första och andra gör vi bra i den tredje.

Vad förlorar vi på i dag?

– Att vi i två perioder inte spelar start-stopp, tar för få kamper, vrider inte på huvudena, tappar spelare bakom ryggen och sätter för lite tryck mot deras mål. Grundläggande saker som vi behöver göra för att ta poäng. Allt det här gör vi i den tredje perioden och då trycker vi ner dem i skosulorna, sköljer över dem. De har några anfall i tredje annars är det bara vi.

Starkt ändå att komma upp till 4-4.

– Klart att det är bra men vi bjuder på två perioder åt dem så det känns om att vi vill ha mer från den här matchen.