Magisk vändning i den tredje perioden

Kristian Ferletak gjorde hattrick.

Hampus Hagström krigade till sig en ett plus två-meny.

KIF avgjorde sent och slog Lejon på bortaplan med 5-3 (1-2, 0-0, 4-1) efter en magisk tredjeperiod.

– I slutändan, en riktigt jäkla skön seger i dag, säger KIF-tränaren Kim Sunna.

Texten är uppdaterad med kommentarer.

Hampus Landström framspelad av Andreas Mäki Keo fick KIF:s första bästa chans men skottet tog på axeln på Lejonmålvakten.

Hemmalaget tog ledningen efter 8,58. Oliver Kempainen sköt och tog sedan egen retur i nät.

Bara 15 sekunder senare small det igen.

Logan Mailloux fick en jätte-present mitt i slottet av KIF-spelare. Fri med Ludvig Christoffersson kunde han smacka in tvåan.

När Lejon fick chans att spela powerplay var det galet nära 3-0 men en jätteräddning av Ludvig Christoffersson hindrade det.

KIF hade svårt att skapa farliga chanser. Men 10,17 fick Hjalmar Esko ett jäteläge med hakades hakas när han ska avsluta. KIF fick en utvisning med sig istället för mål men det överläget resulterade inte i någon reducering.

Den kom istället sent. Väldigt sent.

Rasmus Similä smekte utsökt fram pucken till Kristan Ferlektak som kom fri från blålinjen och lirkar in pucken.

Då återstod bara 34 sekunder av perioden. Snacka om ett mål som gav en psykologisk boost till KIF inför den andra perioden.

Lejon kom ut bäst i den andra perioden. Man skapade visserligen inte jätteheta chanser men det gjorde heller inte KIF.

Det tog hela nio minuter innan man fick det första skottet på målet.

William Otter snappade upp en slumppuck och fick ett jätteläge nära målet men sköt över efter elva minuter av perioden.

I minuten senare vaskade Lejon fram ett jätteläge. Pucken gled längs med mållinjen men Oscar Nilsson lyckades inte trycka in pucken, uppvaktad av KIF-backar.

Efter 13,59 uppstod röriga situationer där ett BP för KIF istället blev ett fem mot tre-läge i över en minut. Det närmaste mål man kom var två stenhårda skott i masken på Linus Marcko.

Med två minuter kvar av perioden serverade Kristian Ferletak Rihards Marenis framför målet som drog till direkt men Lejonmålvkaten räddade.

Den andra perioden slutade mållös.

Tidigt i den tredje perioden fick KIF åter igen chansen att spela fem mot tre. Och den här gången gjorde man mål.

Leonard Forselius sköt – Hampus Hagström högg på returen. 2-2 efter.

KIF fick spela i fem mot fyra i 1,43 efter det. Och då small det igen, åter igen efter en målvaktsretur. Skott: Rihards Marenis. Retur på mål: Kristian Ferletak.

Och matchen var vänd.

Därefter var det väldigt nära att William Otter kunde öka på i PP till 4-2 men Marcko svarade för en grym sidledsförflyttning på hans direktskott.

Strax efteråt var Hjalmar Esko galet nära att få in en målvaktsretur men Lejonmålvakten hann dit med plockhandsken och limmade pucken.

Efter nästan åtta minuter svarade Lejon. Anton Holmberg kvitterade till 3-3 efter en målvaktsretur och vi stod inför riktigt dramatiska minuter i den sista halvan av den tredje perioden.

Det hände inte jättemycket chansmässigt under den sista halvan. KIF försökte hitta ett avgörande mål. Ludvig Christoffersson gjorde några fina räddnigar i slutminuten när hemmalaget tryckte på.

Sedan kom avgörandet.

19.22. Tekning i defensiv zon. Inget där och då talade för en trepoängare för KIF.

Men Hampus Hagström visade vägen.

Han ficktjöv pucken på defensiv blå och satte malmtågsfart, rakt fram mot målet. Ensam med målvakten missade han men Kristian Ferletak skrinnade framåt, såg den lösa pucken och slog in ruten.

3-4. Tid: 19.39.

Herregud vilket viktigt mål!

Herregud vilket drama!

Och med tre sekunder kvar kunde sedan KIF-giganten Rihards ”Ricky” Marenis göra 5-3 i tom bur.

Det blev slutresultatet.

Skotten slutade grymma 3-20 i den sista rundan och det speglar den magiska vändningen som KIF lyckades mäkta med.

Samtidigt besegrade Vännäs Sundsvall med hela 6-0. Serieledarna verkar ha fullständigt slut på bensin efter tre raka förluster.

Jakten på seriesegern är i full gång, om ni inte redan hade lagt märke till det.

– Vi hamnade lite snett i början av matchen och blev stressade. Vi gjorde ett viktigt 2-1-mål i slutet på den första perioden. I den andra perioden var vi men saknade tryck på kassen och tog för få avslut, säger Kim Sunna innan han beskriver den tredje perioden då allt vände.

– Vi sköt 20 skott i den tredje perioden och satte ordentligt tryck mot kassen och det gav utdelning. Grabbarna bestämde sig inför den sista perioden att gå ut och ta över den och det gjorde de. Det visar på en grym moral i laget. I slutändan är det en riktigt jäkla skön seger i dag, säger Sunna.