Sat 06 Mar Slut
Hockeylag SUN 6
Hockeylag KAIF 3
Sat 06 Mar Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag KIF 0
Sat 06 Mar Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag THO 2
Sat 06 Mar Slut
Hockeylag ENK 1
Hockeylag BOD 4
Sat 06 Mar Slut
Hockeylag HANV 1
Hockeylag ÖST 8
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag SKL 0
Hockeylag KIF 4
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag ÖRN 4
Hockeylag KAIF 1
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag BOR 2
Hockeylag THO 4
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag HANV 3
Hockeylag BOD 4
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag ENK 2
Hockeylag ÖST 0
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag HUD 4
Hockeylag MAR 3
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag HHHC 7
Hockeylag Kalm 1
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag HAN 2
Hockeylag BORÅ 0
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag VIM 1
Hockeylag KAR 2
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag NYB 1
Hockeylag MÖR 4
Mon 08 Mar 19:00
Hockeylag VIS -
Hockeylag MAR -
Tue 09 Mar 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag HHHC -
Tue 09 Mar 19:00
Hockeylag BORÅ -
Hockeylag Kalm -
Tue 09 Mar 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag KAR -
Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag KÖP -
Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag HHHC -
Hockeylag KRIF -
Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag VHF -
Hockeylag SOL -

Målrikt i derbysegern

11 mål i en och samma match är man inte bortskämd med, men det var just vad 8 personer i publiken och många hundra i webbsändningen fick se när Bois för tredje gången i rad kunde avgå med segern i derbyt mot Skövde. 6-5 (2-0,2-2,2-3) slutade nämligen tillställningen, som till en början såg ut att bli en komfortabel Boisseger men som i slutändan blev riktigt spännande.

TV: BOIS-SKÖVDE 6-5 – se målen och höjdpunkterna här!

I Boiskassen gjorde blott 18-årige Melvin Björklund sin tredje a-lagsmatch och sitt först seniorderby sedan Tobias Sandberg fått kasta in handduken sjuk. På bänken kunde vi återfinna nyförvärvet från Grästorp, Simon Zurawski. Även i kedjeformationerna var det nytt, alla fyra hade stuvats om med någon spelare här och där. En spännande formation var den andra med Erik Olsson, Douglas Lögdal och Joonas Alanne, en kedja som kom att spela en högst avgörande roll, men det återkommer vi till.

Tittar man på den första perioden så skulle man nog bli väldigt förvånad om någon sagt att matchen i slutändan skulle bli jämn. För då var det Bois för hela slanten verkligen. Skövde försökte sätta hög press på Bois, men blev gång på gång förbispelade. Det var just i en sådan spelvändning som 1-0 kom.  Jesper Lindén gör en snygg uppåkning där han tar sig förbi två Skövdespelare från egen zon till en två mot etta, där han passar perfekt över till Lucas Jidenius som bara kan sätta till klubban och stöta in pucken. Bois får också flera riktigt långa anfall, där man mer eller mindre parkerar i Skövdezonen och Skövde fick mest slå till icing. Det är efter ett sådant anfall Skövde drar på sig en utvisning, och i det efterföljande powerplayet tar det bara 19 sekunder så kommer 2-0 efter en snygg kombination där Douglas Lögdal visar passningsperfektion och Simon Eriksson direktskjuter in pucken från slottet. Defensivt skapar inte Skövde mycket, de få skottlägen Skövde får täcker Boisspelarna förtjänstfullt och Melvin behöver egentligen bara göra en riktigt insats på hela perioden, en sidledsförflyttning i slutminuten.

Bois får också en kalasstart på den andra perioden. Andrakedjan får då till ett riktigt bra byte där Douglas Lögdal åter en gång visar fint passningsöga och hittar Erik Olsson mitt i slottet och han skjuter in 3-0 med ett fint handledsskott. Men sedan går Bois ner sig spelmässigt och Skövde flyttar upp positionerna. Det ger efter fem minuter en Boisutvisning, och bara 11 sekunder efter det så kommer reduceringen. Henrik Thegel hittar en ren David Lundmark mitt i slottet och skottet ser inte så märkvärdigt ut men letar sig ändå in. Bois tar efter målet timeout för att hitta tillbaka till sitt vägvinnande spel, men det märks ingen större förbättring utan Bois slarvar väldigt i passningsspelet. Men det är ändå Bois som gör nästa mål. Efter 13,24 i spel 4 mot 4 har Erik Olsson och Lucas Jidenius lekstuga och snurrar upp Skövdeförsvaret och det är till slut Jidenius som hittar Erik Olsson fri framför mål och Eriks skott halvräddas av Robin Wallin i Skövdekassen men letar sig in under målvakten. Det tar dock bara 38 sekunder innan ledningen är nere på två mål igen. Max Kardewall vinner ett par motlägg och halvträffar ett skott som studsar långsamt mot mål och ställer Melvin. På slutet av perioden hettar det till vid ett par tillfällen, och Max Kardewall och Simon Ericsson har en privat brottningskamp som Simon vinner, men båda får 2+2 för fighting.

Också den tredje perioden inleds på bästa sätt för Bois. Lucas Jidenius (riktigt bra i matchen) får pucken på högerkanten, åker ett par skär in i Skövdezonen och drar upp den i närmaste krysset. Ett riktigt snyggt mål! Bois försöker efter målet spela av matchen, men man drar då på sig fyra raka utvisningar, de sista två med bara 11 sekunder mellanrum. Det ger Skövde chans till spel 5 mot 3 och efter 33 sekunder spel så kan Oscar Forsmark styra in Adam Thilanders skott till 5-3, chanslöst för Melvin i Boiskassen. Och när det sedan blir spel 5 mot 4 så kommer också 5-4. Ett dragskott från blå av Adam Thilander styrs av Jonathan Ström och letar sig in ribba in och det var match igen! Skövde skapar kanske inget jättehett, men väntar på att ta ut målvakten. Då drar man på sig en utvisning och Bois får spela 5 mot 4. Bois vill mest spela av tiden och drar hem styrkorna, men då tar Skövde ut målvakten i en sista chansning. Det ger Erik Olsson öppet mål och 6-4, hans tredje mål i matchen och också Lögdals tredje assist, så man förstår vad viktig den enheten var för Bois. Skövde gav dock inte tappt, man tog ut målvakten och hittade med 15 sekunder kvar en ny reducering. Dennis Santesson går in på högerkanten och ner i sarghörnet och hittar Jonathan Ström helt fri mitt i slottet och avslutet sitter klockrent i plockhandskrysset. Skövde fortsätter utan målvakt och får tekning i anfallszonen med 3 sekunder kvar. De vinner den och skjuter, men skottet styrs utanför av täckande Boisspelare och Bois vinner matchen.

Det var ingen välspelad match, men det bjöds på flera riktigt snygga mål, spänning och lite kurr på isen, så på så vis var det absolut en match i publikens smak. Men båda lagen kan definitivt bättre och det lär vi få se framöver. För Bois del förhoppningsvis redan på söndag då Huddinge tar emot. För Skövdes del står Mörrum på schemat redan på fredag. Då måste man vinna annars är playin-chanserna för deras del borta och det blir åter en gång tidig barmarksträning.

Av Krister Holm
Foto Anna Engström