Nye målvakten och hattrickmålskytten efter matchen

En är i klubben för att förhindra mål, den andra för att göra dom. Och även om Simon Zurawski inte fick bidra på isen, så fick nyförvärvade målvakten i alla fall vara med som backup i gårdagens derby. Och hattrickmålskytten har ni givetvis koll på: Erik Olsson som äntligen fick det att lossna målmässigt i allettan.

Simon Zurawski: Det blev bänken direkt för dig i nya klubben!

Ja det var kul att vara med och att vi fick tre poäng.

När fick du reda på att du skulle få chansen på bänken?

Det var igår, så det var rätt sent, men hade en bra träning igår och stöttade Melvin idag och jag tycker han gör en bra insats.

Det var lite otacksam uppgift för målvakterna idag, det blev många svåra lägen och väldigt mycket mål!

Ja det håller jag med om, det var kanske lite slarvigt från vår sida men det är tre poäng som räknas.

Du har ju precis anslutit till klubben, vad är dina första intryck?

Jag tycker allt verkar riktigt bra, det hade jag förväntat mig också. Men väldigt bra grabbar, väldigt välkomnande och väldigt hög nivå på spelet. Det är kul att vara här!

Om du ger din syn på matchen ikväll (läs igår)?

Jag tycker kanske inte riktigt vi kommer upp i 100%, men det är många som har mycket hockey i sig och det viktiga är att vi vinner.

Och Erik Olsson fick göra tre mål!
Ja han var riktigt bra idag och det var kul att han fick göra mål!

Och så över till Erik Olsson…

Tre mål idag!

Det var skönt, det var på tiden då jag inte gjort mål på ett tag!

Och det var riktigt bra mål också!

Ja i slutändan var det viktiga mål, så var det skönt att få tre poäng också.

Vilket var din favorit av de tre målen?

Det första var bra pass av Dogge (Douglas Lögdal) och det andra var ett fantastiskt förarbete av Jidde (Lucas Jidenius) så egentligen är det ju deras mål, jag har egentligen öppet skottläge och bara nypa dit dom. Det sista är öppen kasse, men alla var lika viktiga så svårt att välja något.

Du spelade i en ny omgivning idag med Joonas Alanne och Douglas Lögdal, hur tycker du det funkade?

Jo jag tyckte det funkade bra, vi har två träningar ihop bara, så det är en ny omgivning och man lär känna varandra allt eftersom och det kommer bara bli bättre och bättre ju mer man får tid att spela ihop och snacka ihop sig. Så det känns bra och jag tror att det kommer att kunna bli riktigt bra i slutändan.

Du och Douglas har ju spelat ihop en hel del, men Joonas är helt ny. Vad ser du som hans kvaliteter på isen?

Han är stor, stark forward med bra skott och teknik, så han har alla bra egenskaper en offensiv forward ska ha tycker jag. Det är bara att lira med honom så kommer det ge utdelning, det är jag övertygad om!

Och för dig lossnade det redan idag!

Ja precis, och lär man känna varandra mer och hittar varandra bättre så kommer det bara bli bättre och bättre.

Har du saknat Douglas lite, ni spelade ihop i grundserien och hade då en grym kemi tillsammans!

Jag tycker det har funkat bra med Lukas (Larsson) och Jeppe (Jesper Lindén) också, och även om det inte blivit några mål för min del så har ändå kedjan gjort mycket mål. Men jag har spelat mycket med honom tidigare under säsongen också och det blir någon form av kemi som kanske är svår att hitta med någon annan.

Vad säger du om dagens match?

Jag tycker vi gör en ok förstaperiod, men i andra går vi ner oss rätt rejält och slarvar en hel del. Även i tredje slarvar vi och bjuder in dom. Vi har 2 och 3-målsöverlägen hela tiden känns det som, och ändå drar vi på oss dumma utvisningar och skickar passningar i mitten som de bryter och kan vända på oss och det straffar sig. Vi måste lägga av med slarvet och ge oss f-n på att vi ska spela vårat spel i 60 minuter.

Ni kommer ändå undan och vinner, vad beror det på? Något bra måste ni ändå ha gjort…

Ja vi gör sex mål framåt, det är inte alla matcher vi gör det, hehe. Sedan så gör Melvin ett par vassa räddningar tidigt och i slutet, så han räddar oss trots att vi sätter honom i skiten.

Det var en match som betydde oerhört mycket för Skövde, det var lite vinna eller försvinna för dom. Tyckte du det märktes att de var lite desperata?

Jag tycker alla lag spelar desperat i den här serien, det är tighta och jämna matcher hela tiden. Alla är lika desperata att ta poäng.

Appelgren sa att den som visade mest vilja vinner, gör ni det idag?

Ja stundtals gör vi det. I många avgörande lägen när vi vill ha in pucken så trycker vi dit den. I andra lägen tappar vi fokus och då är det dom som vinner kamperna. Så av och till.

Hur ska ni göra för att vinna på söndag mot Huddinge?

Vi ska börja med att göra några bra träningar och åka av den här matchen och glömma en del av denna matchen, men också ta med sig det positiva att vi gör sex mål. Men vi måste göra det bättre på träningarna också, det har sett lite sämre ut denna veckan tycker jag, det måste bli bättre fokus och vilja på träningarna också för annars blir det inte bra på matchen heller.

Det klassiska uttrycket: Som du tränar spelar du!

Exakt! Det kanske är tråkigt att höra men det stämmer faktiskt bra.

Så bättre fokus redan på träningen imorgon?

Ja det måste det bli!

 

Av Krister Holm