Tue 13 Apr Slut
Hockeylag NYB 9
Hockeylag MAR 1
Tue 13 Apr Slut
Hockeylag HHC 1
Hockeylag TRO 2
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

Inför NSK – Wings Arlanda

Avslutningen av ATG Hockeyettan Östra Vår startar i eftermiddag då Nyköping går in i den sista tredjedelen med hemmamatch mot Wings Arlanda från Märsta. Sex matcher återstår och det är en jämn tabell inför dagens matcher som ser ut att avgöras i slutomgångarna. 

Tabellen är som sagt väldigt jämn där alla lagen har spelat 12 matcher. En hemmamatch och en bortamatch mot samtliga lag. Serieledare är Vallentuna som har lika många poäng som Strömsbro, men med tio måls bättre målskillnad. Bakom duon ligger NSK som har en poäng mindre (27) och en sämre målskillnad än bägge lagen framför.

Bakom NSK har ett starkt kämpande Segeltorp pressat Nyköping men efter att ha förlorat sina två sista matcher innan uppehållet skiljer det nu sex poäng mellan trean och fyran.

I botten har Sollentuna förankrats på jumboplatsen med Hammarby framför sig medans dagens gäster Wings ligger på femte plats med sina 17 poäng.

Matchen sänds som vanligt live här. Med start 15.50 kan ni följa matchen i sin helhet.

 

Nyköping har under uppehållet agerat på spelarmarknaden. Alfred Hjälm och Albin Mörck tränar fortfarande med SSK respektive Växjös juniorer och finns tillgängliga vid behov. Däremot kommer vi idag få se nye forwarden Alex Levänen med tröja nummer 45.

Daniel Ohlsson, Oliwer Stensson och Viktor Johansson kommer inte till spel idag.

 

Från Märsta reser Wings som slutade två poäng efter NSK i grundserien vilket gav en tiondeplats i tabellen. Arlanda inledde säsongen starkt där Nyköping var enda laget att lugga Wings på seger i dom fem inledande omgångarna. Efter segern mot Segeltorp i omgång sju följde 14 omgångar med endast en seger innan man besegrade Hammarby i sista matchen av grundserien. En stor anledning till lagets svaga säsong är att man hade den östra seriens sämsta powerplay och boxplay.

Redan innan sista matchen av grundserien sparkades Mattias Valente och in har Martin Gudmundsson kommit, som under fjolåret ledde Almtuna IS till en 12:e plats i Hockeyallsvenskan. Och med sig från Almtuna har han tagit med sig den rutinerade backen Stefan Lassen med meriter från SHL, Hockeyallsvenskan och VM-spel.

Nathan Dunkley har fått lämna Wings efter sex matcher utan poäng.

Individuellt leder Pontus Andersson (11+12) poängligan med 23 poäng och bakom honom har Nyköpingsbekante Oliver Ödman-Hadzinikolic producerat 21 poäng (9+12). Även Rasmus Hedin har levererat bra med poäng med sina 19 poäng (13+6).

Under 22 matcher målet vaktats av Isak Johansson som har gett en räddningsprocent på 90,7% och han har släppt in 3.11 mål/match.

Efter en svag säsong i Hockeyallsvenska AIK har Edvin Olofsson kommit in som dubbelregistrerad spelare i Wings och vunnit alla sina tre matcher på slutet som han har vaktat målet.

 

Samtidigt spelar Sollentuna-Segeltorp i SVEAB Arena och Hammarby gästar Vallentuna Ishall där serieledande Vallentuna tar emot.