Sjätte raka och serieledning

Det är nog många som gnuggar sig i ögonen och undrar vad som har hänt med Surahammars IF.

När vårserien startade hade man 0 poäng och nu har man på 13 matcher samlat ihop 28 pinnar och gått upp till serieledning. Men det var en tuff match mot Grums.

TV: SURAHAMMAR-GRUMS 3-1 – se målen och höjdpunkterna här.

Sura tog kommandot tidigt i matchen, redan efter 7:41, satte Blake Murray trissan i nät bakom William Kias i Grums kassen. Sura hade sedan två lägen med öppen kasse, men missade. Så 1-0 efter första perioden var i underkant. Skotten i första perioden 13-14.

5:55 in i andra perioden åkte Sura på en utvisning och nu skulle nog Grums kvittera. Men vad händer då! Jo Jakob Forslund snor åt sig pucken av en Grumsback i anfallszonen och glider in framför mål och sätter iskallt 2-0 i numerärt underläge! Men tillslut fär Grums hål på storspelande Oliver Eriksson. Det är Philip Gustavsson som bryter in framför målet och lägger in pucken i Surakassen och Grums har reducerat,16;53 står klockan på. Efter det här svänger initiativet över till Grums och man börjar frenetiskt jaga en kvittering. Men Sura håller undan perioden ut. Skotten i andra perioden 7-10.

I den sista perioden så fortsätter Grums sin kvitteringsjakt och pressar frenetiskt mot Sura målet och stundtals är det kalabalik framför Oliver Eriksson, som under ett anfall hamnar utanför målet, men Grums lyckas inte få in pucken i det tomma målet. Mitt i Grumspressen så sticker Ethan Cardwell upp på högerkanten och med en fin backhand passing friställer han Blake Murray, som inte gör något misstag, Utan prickar in 3-1 pucken efter 12:49, under stora protester från Grumsbåset, som tyckte det var offside. Grums fortsatte jaga resterande del av perioden och plockade ut målvakten efter 19:24. Men något mer mål blev det inte och Sura kunde plocka hem tre nya poäng. Skotten i sista perioden 8-13 och totalt 28-37.

Sura gick därmed upp i serieledning, eftersom Lindlöven förlorade i overtime. Så det här är skön läsning för alla Surafans!

Surahammars IF-Grums IK 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Participation (On ice) SUR: 7 28 33 41 81 GRU: 8 10 15 21 27 35
Goal 36:53 GRU 2 – 1 EQ 71 GUSTAFSSON, Philip 70 JOHANNESSON, Robin 10 KASK, Stefan
Participation (On ice) GRU: 3 8 10 35 70 71 SUR: 16 20 26 65 71 81
Penalty 38:41 SUR 2 min. 33 UDD, Christofer Crosschecking