Thu 25 Feb Slut
Hockeylag KAIF 4
Hockeylag KIF 3
Thu 25 Feb Slut
Hockeylag HHC 4
Hockeylag PIT 2
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag KÖP 0
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag MAL 1
Hockeylag GRU 2
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag ESK 2
Hockeylag LIN 1
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag TYR 5
Hockeylag HHHC 6
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag TRO 1
Hockeylag MAR 2
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag HUD 1
Hockeylag KAR 0
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag SOL 4
Hockeylag STR 3
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag NSK 2
Hockeylag HIF 4
Fri 26 Feb Slut
Hockeylag WIN 5
Hockeylag SEG 3
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag MÖR 2
Hockeylag VIM 3
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag FOR 6
Hockeylag BOR 4
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag HHC 3
Hockeylag BOD 1
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag ÖST 4
Hockeylag KAL 1
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag ENK 2
Hockeylag THO 3
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag HANV 3
Hockeylag PIT 4
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag NYB 4
Hockeylag VIS 2
Sat 27 Feb Slut
Hockeylag KAIF 7
Hockeylag SKL 5
Sun 28 Feb 14:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag PIT -
Sun 28 Feb 15:00
Hockeylag KIF -
Hockeylag SKL -
Sun 28 Feb 15:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag BOD -
Sun 28 Feb 15:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag KAL -
Sun 28 Feb 15:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag THO -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag ESK -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag KÖP -
Hockeylag MAL -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag KUM -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag TRA -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag Kalm -
Hockeylag TYR -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag MAR -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag KAR -
Hockeylag HUD -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag SKÖ -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag WIN -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag STR -
Hockeylag NSK -
Sun 28 Feb 16:00
Hockeylag VHF -
Hockeylag SOL -
Mon 01 Mar 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag HAN -
Mon 01 Mar 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag NYB -

Appelgren inför back to back med Troja

Efter en veckas uppehåll sedan derbyseger är det nu dags för Boismatch igen. Också imorgon blir det en riktigt spännande match då våra playoffrivaler Troja står för motståndet i en första match av två. För redan på fredag så möts lagen igen i en returmatch i Ljungby arena. Det är lite ovanligt under seriespel annars, men om det och mycket annat pratade vi med Boistränaren Andreas Appelgren om. 

Nu är det en vecka sedan vi snackades vid senast, och ni har spelat en match sedan dess. Det var derbyt mot Skövde IK som innebar tre poäng in på kontot. Vad kan du säga om den matchen?

Jag tycker att vi inte kommer upp i den nivå vi vill spela på, även om den första perioden är ok. Men vi slarvar alldeles för mycket i spelet och får inte drag i grejorna. I andra märker vi tidigt att det blir ännu slarvigare, i första bytena släpper vi farliga lägen emot oss i varje byte. Så vi bestämde att vi skulle ta timeout men då blev den en utvisning innan vi hann ta det och då ville vi inte ge dom den fördelen att kunna snacka ihop sig. Men sedan blir det mål på utvisningen och då kände vi att vi var tvungna att ta den, för det var på g åt fel håll. Sedan blev det ändå lite bättre på några grejor efter timeouten.  Vi gör 4-1 och dom gör 4-2 bara sekunder efter. Sedan blir vi långa i laget, vi forecheckar när vi inte ska, vi svänger åt fel håll när vi checkar, och allt blir fel egentligen. Men vi sa till varandra att vi får ordna upp det i tredje perioden, och då backar vi hem och stänger i mittzonen och gör tidigt 5-2. Då har vi bra kontroll fram tills vi åker på fyra raka utvisningar och de gör två mål. Men vi sa det ändå att att målen kommer i shorthanded, i spel 5 mot 5 är det ingen fara. Så det kändes rätt lugnt och vi gör 6-4, sedan är det ingen större fara, det kändes nog mer spännande än det var. Sammantaget så gör vi dock ingen bra match, men det viktiga i derbyn är att vinna.

Ni blandar bra prestationer med sämre, vad beror ojämnheten på?

Dels är vi ett lag som varit ojämna under säsongen, vi bygger en ny stomme i laget och det tar tid för att hålla stabiliteten varje match. Dom som burit laget tidigare var rutinerade rävar som tålde att spela mycket matcher och hålla en hög nivå, det lär man sig med tiden. Vi blir bättre och bättre på det, men ibland blir det en liten svacka kanske. Då när det går emot och unga killarna behöver hjälp så finns den inte att få varje gång. Sedan tror jag att uppehållen gör att det blir en ojämnhet i spelet också, man tror att det ska bli match så blir den inställd. Det blir svårt med fokus. Man får ingen draghjälp av publiken heller. I normala fall, hade vi lett med 5-2 i ett derby och hade friläge till 6-2 så hade vi bara pumpat på, nu finns inte den hjälpen att få från läktarhåll. Kvaliteten blir bättre av tryck på läktarna. Så det finns många aspekter som gör att det sammantaget blir svajigt.

Vad kan man göra som tränare för att hjälpa laget att hålla uppe en jämnare nivå?

Vi analyserar vad som är bra och vad som är dåligt, och vi är alla överens om att när vi spelar sämre beror det på att vi tappar konceptet. Istället för att slå de enkla passen så letar vi svårare, istället för att spela längs med kanterna så chanspassar vi in i mitten. Det ser alla på genomgångarna. Samma med presspelet: Vi vet hur vi ska svänga, men så svänger någon åt annat håll och öppnar upp banan. Så det gäller att alla håller sig till grunderna. Sedan är det ingen som gör fel med flit, ofta är det förknippat med en överambition som gör att det blir fel. Det gäller att koppla på och göra det man ska, vi pratar mycket om vad som gör oss framgångsrika. Sedan är ett problem med videogenomgångar nu, nu måste vi vara i smågrupper och titta, då tar det en enorm tid vilket gör att det blir svårt. Men vi gör det bästa av det.

Om vi pratar positiva saker från matchen, vilket powerplay ni visade upp!

Ja det var lite som jag sa till dig: En förutsättning för ett bra powerplay är att ha skickliga spelare. Och nu har vi fått in Joonas (Alanne) och ”Dogge” (Douglas Lögdal) som är två väldigt skickliga spelare, så när du adderar dom till de andra vi redan hade så har vi ett väldigt bra powerplay. Får dom spela ihop sig så kommer det bli riktigt bra. Sedan har vi en lina till som är skickliga också.

Om vi pratar positiva saker så måste vi också ta upp att vi under veckan fått in två förlängningar i laget, Johan Frick och Jesper Lindén!

Ja det är fantastiskt för klubben, två av kaptenerna och killar som verkligen visar på isen hur man vill att en Boisare ska vara. De visar hjärta för laget och klubben och framför allt är det skickliga spelare. Det är viktigt att sådana killar går i bräschen och skriver på tidigt, det visar att man gillar klubben och stan. Det är ett bra betyg och som sagt var bra när kaptenerna gör det.

Vad säger du om Johan Frick?

Har är ju vår kapten. Han är bara 25 år gammal och går in på sin nionde a-lagssäsong och kan spela 10 säsonger till utan problem. Det visar klubbhjärtat han har. Ett föredöme på fysträning och off ice, gör alltid allting till 100%. Samma med spelet, där tillåts inget fusk. Han har växt in i kaptensrollen kan man säga. Det är inte bara att få ett C på bröstet så kan man leda en grupp, det är inte så enkelt. Men det har han vuxit in i väldigt bra, både sportsligt och i att representera klubben utåt. En härlig kille att jobba med.

Och vad säger du om Jesper Lindén?

En kille jag följt sedan jag innan, han var i Södertälje J20 när jag var där och då ledde han det laget på ett strålande sätt. Han blir bara bättre och bättre för varje säsong. En tränares dröm som ger 100% under försäsongen. Han är närvarande varje gång och ger alltid allt. Samma på is: Han ger alltid allt och följer instruktioner punktligt, och dessutom en oerhört skicklig spelare och en målskytt, och det är bra att ha, hehe. Han blir bara bättre och bättre för varje år, han måste vara attraktiv för marknaden.

Är det mer på g?

Det finns några till, Calle kommer släppa dom allt eftersom.

Sedan derbyt så har det varit en veckas uppehåll. Hur har ni utnyttjat det?

Vi har inte utnyttjat det, utan bara sett till att inte bli smittade. Så det har varit enskild träning från torsdag till söndag medan det var mycket smitta ute i samhället. Visby ville flytta på matchen och det passade oss bra, för ifall någon insjuknat där hade vi inte kommit hem. Så vi har haft enskild träning och på träningen idag var 100% närvarande. Vi hade 24 utespelare och 3 målvakter på plats. Det är bra nu när det blir tight matchande, då klarar vi enskilda sjukdomar och skador. Vi är redo!

Ja det blir intensivt matchande nu med sju matcher på 14 dagar!

Ja det blir tufft matchande i och med uppehållen, så det är svårt att säga hur mycket vi kommer orka. Men vi har en bra bredd så vi kommer att ha spelare att plocka av. Men vi får kanske tänka oss för hur vi kommer genomföra matcherna, vi kan inte köra gasen i botten hela tiden, utan får tänka till lite,. Men vi har inget val, det är bara att köra. Samtidigt är det kul att spela matcher, så det ska bli spännande att få spela tätt, det är inte många ettanspelare som får känna på att leva som proffs, i alla fall spelschemamässigt.

Nu väntar först Troja i ett back to back-möte med början hemma och sedan Dalen i ett back to back med andra matchen hemma. Hur ser du på att det blir back to back-matcher?

Det är bra! Dels är det lite slutspelskaraktär, för nu börjar poängen bli viktigare och viktigare, det finns inte mycket matcher kvar att plocka ifatt poängen då vi närmar oss ändstationen. Så det blir en extra krydda. Men det är också så att man kommer spela back to back om man ska gå långt, och det är lite annorlunda. Dels är det schacket som blir mot motståndartränarna, hur man kan vinna övertag speltaktiskt, men det blir också fysiskt tuffare då irritationen från förra matchen sitter kvar. Så det ska bli kul att testa på under seriespelet.

Vet du hur nu hur Troja ska besegras?

Jag kollar på dom just nu och vet imorgon innan genomgången hur vi ska spela. Roger Forsberg känner jag väl sedan tidigare och vet hur han vill spela och hur spelarna ska uppträda, så det blir nog inga överraskningar. Det kommer bli tuffa matcher, det är ett bra lag som alltid är i toppen. Dom har bra förutsättningar med tidiga träningar och så vidare och har bra tränade och skickliga killar. Det gäller att spela på sin högstanivå. Dom är väldigt tighta i mitten och hemåt, så det gäller att hitta ett sätt att straffa dom. Jag har en klar bild av dom, så ändrar de inte för mycket så har vi koll på dom. Men ytterst är det ändå vårt egna spel som är nyckeln, vi måste komma upp och spela på en bra nivå själva, gör vi det kan vi vinna, men gör vi det inte blir det tufft.

Får vi se ett mer tillbakadraget imorgon med tanke på matchandet?

Vi spelar onsdag-fredag-söndag denna vecka och onsdag-fredag-söndag-måndag efter det. Så vi måste spara kraft på något sätt, sedan om det blir att vi backar hem vissa delar av matcherna eller i vissa situationer får vi se. Det gäller att vara smart och inte ge motståndarna för mycket initiativ heller. Man vill ju ha pucken så mycket som möjligt själva, så det gäller att att vara starka på puck så man slipper flänga fram och tillbaka utan puck, då spar man kraft. Det får inte bli som mot Skövde när det blev vindrutehockey, då blir det jobbigt. Så man får ha lite tanke med det man gör. Det är samma med matchning av spelare, man får värdera hur viktigt det är i varje unik situation och avgöra hur viktigt det är att matcha spelare hårt kontra att dom ska orka nästa match. Det blir att väga på guldvåg hur mycket krut man offrar.

 

Av Krister Holm