Tue 13 Apr Slut
Hockeylag NYB 9
Hockeylag MAR 1
Tue 13 Apr Slut
Hockeylag HHC 1
Hockeylag TRO 2
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

Inför NSK – Hammarby IF

Med ny vind i ryggen vänder Nyköpings Sportklubb hem till Rosvalla efter en tung seger mot Segeltorp i onsdags. Och för motståndet står klassiska Hammarby IF som har varit ett svårt motstånd att slå för NSK´s del under säsongen. Tre segrar för Bajen och en för Nyköping som vill putsa till dom siffrorna ikväll.

Den böljande matchen senast som gav tre poäng till Nyköping var öppen in i det sista då SIF valde att plocka ut sin målvakt Kilefors-Petersson med 17 sekunder kvar vilket gav Daniel Andersson chansen att sätta in sitt hat-trick-mål som avgjorde matchen med 13 sekunder kvar. Under tiden som återstod fick SIF chansen i PP men lyckades inte överlista Fahla och tre poäng som ger Nyköping STOR sannolikhet att undvika negativt kval. Strömsbro förlorade i sin tur hemmamatchen mot Vallentuna och NSK är nu tvåa i tabellen, tre poäng bakom Vallentuna och två poäng före SIF som har spelat en match mindre än bägge nämnda lagen.

Matchen sänds live här med start 18.50.

Ikväll åker Strömsbro till Sollentuna för bortamatch som vi håller ett vakande öga på med tanke på den jämna tabelltoppen. I kampen kring strecket gör Wings-Segeltorp upp om tre viktiga poäng. NSK kan vid seger ikväll inte matematiskt säkra nytt kontrakt men tre poäng ikväll gör det i praktiken omöjligt för några att passera oavsett övriga resultat.


I hemmalaget saknas Viktor Johansson, Isak Dahlin och Oliwer Stensson.

 

1921 grundades hockeysektionen inom Hammarby IF men som de flesta säkert vet är det fotbollen i “Bajen” som lockar flest åskådare. 2008 försattes HIF i konkurs och istället uppkom Bajen Fans IF som 2013 slutförde en stor del i återtåget genom att återigen kvalificera sig för spel i Hockeyettan. I samband med återkomsten i Hockeyettan ändrade också föreningen namn tillbaka till Hammarby IF Ishockeyförening.

 

Hemmamatcherna spelas i SDC-hallen som har plats 850 personer. Man har tidigare haft regelbundna gästspel på klassiska Hovet där “Bajendagen” har arrangerats, en dag för fri entré som har lockat tusentals grön-vita supportrar. Under NSK´s debutsäsong i Hockeyettan fick vi äran att gästa just Bajendagen och då kom 3.569 åskådare (veckan efter sattes rekordet för Division 1-hockey i Nyköping då hela 3.621 personer till Rosvalla).

 

Under årets säsong har laget hackat och man kom på tolfte och sista plats med 11 poäng. I vårserien har man ryckt upp sig och man har inkasserat 16 poäng på dom 13 spelade matcherna hittills. En seger krävs ikväll för att man ska undvika negativt kvalspel och precis som NSK håller säkert Bajarna därhemma ett öga på Sollentuna-Strömsbro ikväll då seger för Strömsbro och poäng till NSK säkrar definitivt kval.
I den interna poängligan leder Joakim Albertsson på 20 poäng (9+11) som följs tätt av Pontus Okerblad som gjort flest mål (14 stycken) och som ger 19 poäng totalt.

Daniel Liiv som länge ledde poängligan ligger förnärvarande på tredje plats och 18 producerade poäng (7+11).

 

Förutom Daniel Fahlström i Nyköping, är det Bajens burväktare Oscar Walldén som vaktat sitt lags mål i flest minuter i den östra vårserien av ATG Hockeyettan på 657:28 minuter (Fahla är uppe på 833:17 minuter). Under dom minuterna har Oscar räddat 90,61% av skotten och i dom 12 matcherna släpps det i snitt in 2.83 mål/match.

Bakom Wallén finns den assisterande kapten Marcus Due-Boje som bara fått spela två perioder i vårserien och totalt nio matcher. Inte speciellt fina siffror har han under dom minuterna han spelat då han räddar 85,6% av skotten och i snitt släpps det in 4.68 mål/match.