Thu 22 Apr Period 3
Hockeylag HHC 2
Hockeylag NYB 1
Thu 22 Apr Period 2
Hockeylag MAR 2
Hockeylag TRO 3
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

Dalen vann målsnål tillställning

Det var Dalen som gick segrande ur dagens match mellan Mariestad Bois och Dalen. Det var en väldigt målsnål och tight tillställning där Dalen höll i taktpinnen i stora delar av matchen, men Bois spelade disciplinerat defensivt och Dalen hade svårt att få till några klara lägen. Men efter ett mål sent i andra perioden och sedan också ett i tom kasse så slutade matchen 2-0 till Dalen (0-0,1-0,1-0).

Bois saknade Erik Olsson i dagens match efter den vårdslösa tacklingen han åkte på i fredagens möte med Troja. Inte heller Ludvig Collberg var tillbaka från sin långtidsskada. Det gjorde att Lukas Söderlund fick kliva upp på Erik Olssons plats i andrakedjan med Joonas Alanne och Douglas Lögdal, medan Gustaf Pehrson centrade fjärdekedjans Liam Nilsson och Philip Elgestål. Backparen var dock intakta.

Bois kom till match med en väldigt tydlig gameplan: Här skulle konserveras kraft, spela defensivt och sedan slå till när läge bjöds, som i powerplay eller när Dalen gick bort sig. Det gjorde att matchbilden i stort sett var identisk, i alla fall de första två perioderna. Dalen hade mycket puck, en hel del tid i anfallszonen dessutom, men Bois höll dom hela tiden på utsidan och avsluten kunde en som vanligt storspelande Tobias Sandberg sedan nypa. Till och med i boxplay så spelade Bois så pass tight att det var glest med bra avslutslägen. Så så långt var allt väl med Bois gameplan, problemet var bara att Dalen spelade väldigt disciplinerat och bjöd inte på några omställningslägen, och Bois powerplay lämnade också en hel del i övrigt att önska. Det gjorde att målchanserna i stort sett lyste med sin frånvaro, Dalen hade ett friläge som sin bästa chans och Bois bästa chans var Jesper Lindéns avslut från nära håll efter en fin individuell prestation, men målvakterna kom upp stort. Men så med knappt 15 minuter spelade av den andra perioden så blir Adam Samuelsson fastcheckad och av med pucken, och samtliga Boisspelare hade lämnat honom helt åt sitt öde vilket gav Anton Johansson fri gata mot mål. Han hängde snyggt in den i krysset förbi en chanslös Sandberg till 1-0.

Bois fortsatte dock spela defensivt även om Bois andrakedja hade några längre anfall med några bra avslutslägen. Men med fem minuter kvar börjar Bois försöka trycka upp laget, men man hade svårt att riktigt få fast pucken, och Dalen kan freda sig tämligen komfortabelt. Dalen har också ett kontringsläge där pucken tar i insidan av stolpen. Med en och en halv minut kvar plockar Bois ut målvakten, men det leder bara till att Dalen genom Jakob Stridsberg kan sätta pucken i tom kasse till matchavgörande 2-0.

Nej detta var ingen match att skryta om för Bois del. Visst spelade de åter igen väldigt bra försvarsspel, man släpper också bara till ett mål (andra i tom kasse), men man måste kunna skapa mer framåt. Nu blev man alltför passiva i sitt anfallsspel och för lätt avväpnade. Nu får vi hoppas att laget hittar mer rätt i den offensiva delen till på onsdag, för då blir det ett nytt möte lagen emellan.

Överlägset bäst i Bois idag var Tobias Sandberg, som åter igen visar att han är en av ettans bästa målvakter.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström