Seriesegrare i Östra vårserien klar

Efter kvällens batalj då Sollentuna kom på besök fick Vallentuna dra det längsta strået till slut med en seger som satt långt inne men skrevs till slut 5-2.

Det var 12 år sedan Vallentuna senast vann en serie. Senast var det när man vann div 2 och gick upp till dåvarande div 1, nu HockeyEttan.

TV: VALLENTUNA-SOLLENTUNA 5-2 –se målen här. 

Men det var en oerhört besviken Mikael Österblom, tränare i Vallentuna som kommenterade i intervju efter två spelade perioder följande:

3-2 står det på tavlan, berätta lite grann andra perioden, en smakstart vad hände sen?

-Smakstart, nej spelar vi så här så är det under all kritik och då kommer vi torska varje match med 10-0 i ett play- in eller playoff.
-Sollentuna tar time out och förändrar bilden, chippar ner och vi står inte upp och blir nerkäkade hela tiden.
-Jag förstår inte varför det här kom i denna matchen när vi skall vinna kamper och stå upp bättre. 

Tredje perioden fick en effekt av besvikelsen i Locker Room. Vallentuna kommer ut i sista perioden och rättar upp sig och steppar upp ett antal snäpp och gör både 4-2 och 5-2 innan klockan passerat 8 minuter. Matchen avgjord och segerns sötma fick smak av serieseger. Tackar taaaaackar!! som blivit ett bevingat ordspråk i Vallentunas ishall säsongen 20/21, denna konstiga säsong på många sätt men att segra i en serie är aldrig lätt. Men nu väntar ett intressant play-in och vilket lag som tar sig an de röd-vita vikingarna.