Det ville sig inte

Nej det ville sig inte för Bois i allettans sista match. Trots många lägen så fick man inte in pucken, medan Karlskrona var oerhört effektiva i sina. Det gav Karlskrona en riktig femetta (1-1,0-2,0-2) och Bois tappade därmed till en sjundeplats i allettan.

Bois inledde annars strålande och hade bra tryck i anfallsspelet och var snubblande nära att ta ledningen flera gånger om. Men med 5,44 spelade tog Karlskrona timeout och efter det fick de bättre stopp på de flygande Boisanfallen. Och inte nog med det, efter 7,16 tog de också ledningen efter en spelvändning där två Boisspelare gick på samma Karlskronaspelare vilket gav Viktor Fridolfsson fritt läge vid bortre stolpen och han kunde trycka in ledningspucken. Efter det var det KHK som hade några bra minuter, men så börjar de dra på sig utvisningar, och när Bois får chans att spela 5 mot 3 så kommer kvitteringen. Douglas Lögdal snett bakom kassen hittar Liam Nilsson på bortre stolpen som kan lägga in pucken i mer eller mindre öppen kasse. I slutet av perioden åker Bois Simon Svensson på ett matchstraff på grund av boarding, vilket gav gästerna powerplay i slutet av första och inledningen av den andra.

Bois reder dock ut hela femminutaren storstilat, men i

följderna efter utvisningen så kommer ändå 1.2 genom Mikael Roslund som hittar första krysset. Efter det blev Tobias Sandberg liggande ett tag med nackont, men han reser sig efter några minuter och spelade vidare. Bois får sex minuter in först spela 5 mot 4 och sedan 5 mot 3, men trots att puckarna viner runt Martin von Schoultz så lyckas Karlskronamålvakten hålla rent. 12 minuter in i perioden så utökar KHK ledningen på ett liknande mål som vid 0-1. Två Boisare går på samma spelare och lämnar Niklas Johansson helt ensam vid mål och han gör inget misstag. Bois får i slutet av perioden ett nytt chans till powerplay, men trots att man skapar en del lägen så vill det sig inte.

Bois går alltså in med ett tvåmålsunderläge till den tredje perioden. Och man startar också sin jakt piggt och bra och man har två puckar som viner precis utanför och von Schoults gör också ett par riktigt svettiga räddningar. Därför kommer 1-4 som en riktig kalldusch, Mikael Roslund kommer ensam mot två Boisbackar, åker ett par meter innanför blå och drar iväg ett handledsskott som hittar in bakom Sandberg. Ett skott jag tror att Sandberg gärna fått chansen på igen. Bois jakt blir allt mer desperat. Aronsson prickar ribban, Bois har också en puck inne som döms bort för spelare i målgården. Bois offensivlusta ger också KHK chansen till spelvändningar, och efter en sådan så kommer den definitiva spiken i kistan. Målet var lite symptomatiskt för matchen. En Boisback (Collberg) screenas bort av domaren och ger Nils Carnbäck fri gata och pucken sitter på Sanbdergs klubbsida. Efter det dör matchen och de sista minuterna spelas mer eller mindre bara av.

I och med förlusten så tappar Bois till en sjundeplats och får spela playin. Då man är det högst rankade laget som får spela där, så kommer man att få välja först bland seriesegrarna i vårserierna. Som det ser ut nu så står det mellan följande lag:
Norra: Vännäs eller Kiruna IF
Östra: Vallentuna
Västra: Linden, Surahammar eller Lindlöven
Södra: Halmstad

Det blir väldigt intressant att se vilket lag Calle Johansson väljer ur den församlingen. Det som står klart är att playin drar igång tisdagen den 23/3 med bortaplan för Bois del. Sedan spelas returen i Mariehus arena fredagen den 26/3. Om det står 1-1 i matcher så spelas också den avgörande matchen i Mariehus arena lördagen den 27/3.