Firar födelsedagen med nytt kontrakt

Räkna med 95 kilo slovak till nästa säsong.

Samuel Ivanic har förlängt sitt kontrakt med KIF.

– Allt känns riktigt bra i Kiruna. Min flickvän har flyttat hit, vi har jobb som vi trivs med och en bra lägenhet, säger backen.

Den 190 centimeter långe Ivanic hade bäst plus-minus bland backarna i KIF den här säsongen, min sina plus sex.

Han är en viktig defensiv pjäs med sitt fysiska försvarsspel. Och det kommer KIF-fansen att få njuta av i ytterligare ett år.

Han blir spelare nummer tio att förlänga över nästa säsong. Därmed är han klar för sin tredje säsong med KIF.

– Det känns väldigt bra att förlänga med Kiruna igen. Jag tror att vi kommer att ha en bra säsong nästa år där vi går till Allettan och play off. Förutom det hockeymässiga trivs jag väldigt bra i Kiruna med allt runt omkring, säger Samuel Ivanic.

Han kan summera en underlig säsong i KIF. Tränarbyte, covidsjuka i laget med isolering som följd – och resultat som inte har gått med laget på isen.

Så här summera han sin egen insats:

– Personligen tycker jag att jag var hyfsad försvarsmässigt den här säsongen. Jag fick på många skott på mål också i varje match.

Vad ditt mål med nästa säsong?

– Jag vill göra mer med pucken och bli starkare med den. Jag tycker att vi hade ett lag som borde ha gått längre i år, förhoppningsvis kan vi göra det nästa säsong istället, säger Samuel Ivanic under en mellanlandning i Wien.

KIF-backen är på väg hem till Slovakien på semester innan han och flickvännen återvänder till Kiruna igen och fokuserar på nästa säsong.

– Jag ska tanka energi och solljus. Efter det kommer mina batterier att vara fulladdade igen, säger han.

Henrik Törmä säger så här om kontraktsförlängningen.

– Samuel är en stabil spelare som har varit hos oss nu i ett par säsonger. Han är en fantastisk person som är bra tränad. Det finns inget ont att säga om honom som person eller hur han är i gruppen. Han är nyttig i boxplay för oss och han har landat i att kunna spela det spelet där han är som allra bäst för oss. När han gör det håller han en riktigt hög Hockeyettan-nivå, säger sportchefen.

I vår lilla teaser på sociala medier la vi ut en ledtråd till vem spelaren som förlängt kontraktet är. Ledtråden löd ”tårta”.

I dag är nämligen Samuel Ivanic födelsedag. Han blir 25 år i dag.

Vi säger stort grattis, Big Sam!

Och vi gratulerar även Kiruna IF till kontraktsförlängningen.

 

Mattias Heikki