Lidström och Sura överens om fortsättning

Lagom till påsk står det klart att den duktige och mycket meriterade backen David Lidström stannar i Surahammars IF.

Sportchefen Jörgen Mähler kunde under onsdagen leverera en riktigt fin påskkaramell till alla supportrar gällande Surahammars lagbygge för säsongen 21/22.

Den 33-årige backen David Lidström är klar för ännu en säsong i klubben. David med rötterna i Västerås IK har lång erfarenhet av spel på en hög nivå. Efter juniorhockey i Västerås har David Lidström de senaste tretton åren representerat Västerås, BIK Karlskoga, Södertälje och Djurgården i Hockeyallsvenskan, men också österrikiska Kitzbüheler EC.

David kom till Surahammars IF inför förra säsongen och blev med sina kvaliteter snabbt en bärande länk i det defensiva spelet. Med sina känsliga handleder och fina spelsinne blev David otroligt viktig i de bakre leden under den uppryckning laget gjorde efter nyår.

David Lidström spred ett lugn i försvarssspelet men petade även in 5 mål och stod för 14 assist under den gångna säsongen, och nu får vi alltså ta del av Davids hockeykunnande ännu en säsong. Fantastiskt roligt!

Vi fick under eftermiddagen tag på en glad och positiv David Lidström som säger så här på frågan om varför det blev en säsong till i Surahammar

– Med tanke på hur utvecklingen såg ut förra säsongen från jul och framåt så ser jag positivt på nästa år, och det är väl mycket anledningen till varför jag valt att stanna och fortsätta spela i Sura. Dessutom fungerar spelet i Sura bra att kombinera ihop med mina pågående studier.

Vad tror du årets säsongsavslutning kommer sätta för spår i laget när hösten kommer?

– Jag tror vi börjar kommande säsong med en mycket positivare inställning än föregående, vilket är viktigt. Vi bevisade i och med förra säsongen att Sura kan vinna hockeymatcher. Nu vill jag att vi ska fortsätta på den inslagna vägen och ta tillvara på alla lovord som vi fått.

Vi glädjs åt att David blir kvar i laget och önskar honom en glad påsk och hälsar honom hjärtligt välkommen tillbaka till Surahallen i höst.

Foto: Oliver Szabo
Text: Mattias Forsberg