Surahammar förlänger med Astley Rydberg

Påskkaramellerna i Surahammars lagbygge avlöser just nu varandra. Under långfredagen blev det nämligen klart att lagkaptenen André Astley Rydberg är klar för spel i klubben även säsongen 2021-22.

Den 26-årige centern kom hem till Sura igen i höstas efter en längre utflykt runt om i hockeysverige. Efter spel i såväl Västervik (Hockeyallsvenskan), Tranås (Hockeyettan), Mora och Linköping (J20) så hittade André Astley Rydberg hem till Surahammar igen och blev under säsongen som gick en väldigt viktig pusselbit i det offensiva spelet.

Med 39 poäng på lika många matcher (17 mål, 22 assist) så var han en starkt bidragande orsak till att laget för första gången på sju år kunde säkra nytt kontrakt utan kvalspel. Nu står det alltså klart att André väljer att stanna i moderklubben för att bygga vidare på de positiva vibbar som omger föreningen efter en säsong som slutade i dur.

– Det som fick mig att vara kvar var först och främst att jag trivs väldigt bra i föreningen och att Sura både som ort och förening ligger mig väldigt varmt om hjärtat! Sen känns det verligen som om vi i Sura har något spännande och riktigt bra på gång. Det finns en positiv känsla kring föreningen och det känns som vi inlett en resa som jag gärna vill vara med på och bidra med allt jag kan.

Vad är dina samlade intryck från säsongen som gick
– Inledningen av säsongen tyckte jag det var väldigt mycket upp å ner. Vi fick det inte att stämma och lyckades inte alls i det offensiva spelet. Tyckte sen efter jul att vi fick ny energi och fick lite mer struktur i spelet samtidigt som jag tyckte att många killar i laget tog större kliv och växte mer å mer.

– Det var väldigt starkt av hela laget att resa sig på det sätt som vi gjorde med tanke på den tuffa hösten. Sen var det riktigt tråkigt att det inte räckte fram till play in där man aldrig vet vad som hade kunnat hända. Samtidigt som vi får vara nöjda med att vi slapp negativt kval.

Nu har lagbygget kommit igång och du och en handfull andra spelare har skrivit på för ytterligare en säsong. Oavsett hur laget formeras fram till augusti, hur går dina tankar kring era möjlighet att ta nästa steg?

– Jag ser bara möjligheter med den kommande säsongen. Jag tror på allvar att vi i Sura kan och kommer vara där uppe och tampas. Jag tror att mycket av det gamla som har varit i sura har försvunnit ur ”väggarna” och att det nu är ett nytt och mer framåt Sura som är på g. Jag tycker att vi visade upp det nya Sura under våren genom att vinna många matcher. Även när spelet inte klickade fullt ut.

– Jag är väldigt revanschsugen inför nästa säsong. Det fanns mer att hämta och när vi också var så nära play in-spel så hoppas jag att vi får till det, och att vi i Sura tar nya kliv och kan få till en säsong där vi verkligen är med och tampas om en plats i Allettan. Jag ser i alla fall väldigt positivt på säsongen som väntar.

Vi glädjs mycket åt att André och sportchefen Jörgen Mähler kunde komma överens om en fortsättning och vi i webredaktionen är övertygade om att André Astley rydberg med sina ledaregenskaper i kombination med sina tidigare erfarenheter kommer bli en viktig spelare även kommande vinter.

Vi önskar André en fin vår, en trännigsstark fys-sommar och sen ser vi fram emot att få njuta av Andrés offensiva kvaliteter i Surahallen från augusti och framåt.

Foto: Oliver Szabo
Text: Mattias Forsberg