Resan mot kvalserien

Kvartfinal och Boden väljer oss, ett Boden som inte förlorat en enda hemmamatch denna säsongen. Tuffast tänkbara motstånd enligt många men inget som skrämde våra killar. Det hela inleddes hemma i Mariehus Arena i tisdags där det blev segerjubel efter en klar seger med 5-1.

Målskyttar för BoIS var

Joonas Alanne

Sedan bar det av mot Boden för match 2 i fredags. Som Gustav Pehrson sa till mig efter hemkomsten -Klubben gav oss bästa möjliga uppladdning då vi fick åka redan två dagar innan match. I onsdags vid halv 12 rullade bussen från Mariehus Arena.

Första övernattning var i Örnsköldsvik där det också var träning torsdag morgon. Efter det rullade bussen vidare för övernattning i Luleå. Fredag och GAME DAY. Inleddes med ett ispass i Luleå.

Här kommer lite blandade foton från avresan fram tills puckens släpps i Björknäshallen i Boden.

Lunch på Dinners i Arboga

Dags för träning i Fjällräven Center

Träning i Fjällräven Center i Örnsköldsvik

Träning i Coop Norrbotten Arena, Luleå

Strax släpps pucken i Björknäshallen, Boden

Match två var en otroligt jämn drabbning där det stod 0-0 fram till 1.22 in i tredje perioden då Gustaf Malmkvist gjorde 0-1. Drygt 7 minuter senare kvitterade Boden och matchen stod och vägde. 14.49 in i perioden kom 1-2 genom Lucas Larsson och Boden var tvungna att gå ”all in” för att få till en tredje match. De plockade målvakten vid två tillfällen och båda gångerna slutade med mål i öppen kasse, seger med 1-4 och kvalserieplatsen var klar.

Övernattning i Luleå och halv 7 på lördag morgon började hemresan mot Mariestad.

Lunch på Högakustenrestaurangen

I Västerås stod Lukas Söderlunds familj och mötte upp för lite segerjubel

Det blev ett ordentligt mottagande i Mariestad. Redan vid Bensinstationen i Hassle stod de första fansen som sedan också åkte med bussen i en bilkaravan in mot Mariehus Arena.

I Krontorpsrondellen togs de obligatoriska segervarven runt rondellen och även där hade det smyckats ut för att gratta laget.

Strax efter 20.30 anlände laget till Mariehus Arena. Njut av skönsången i bakgrunden i nästa filmklipp.

Redan igår var det dags för träning igen och som Andreas Appelgren sa till laget -Nu nollställer vi och börjar ladda om mot kvalserien.

Imorgon startar det med bortamatch mot Nybro i Liljas Arena kl. 18.00.

Första hemmamatchen är på fredag kl. 18.00 då Hudiksvall kommer på besök.