Det ska dom få sota för!

Det blev en mardrömsstart på kvalserien för Bois efter en storförlust mot Nybro. Vad hände egentligen? Vi ringde upp Bois tränare för att få svar!

Ja det blev hemska siffror! Men vi har varit noga i analysen och tittat på matchen igen flera stycken ledare. Vi ledare måste se nyktert på det och hur illa det än låter så är det första 16 minuterna bra. Vi låter dom ta lite initiativ inledningsvis men sedan tar vi över. Vi jagar dom i egen zon och får press på dom och gör också 1-0. Vi får matchen dit vi vill och är också nära att göra 2-0 och dom ser lite darriga ut. Men sedan får vi en utvisning som dom göt mål på, och det kan man ju tycka att det inte är hela världen. Men de får energi av det målet och också ett psykologiskt mål med någon minut kvar av första perioden. Vi pratar om det i pausen att vi gör det bra fram till 1-1 och att vi ska ta tag i det igen. Vi börjar också bra men så gör dom mål. Sedan gör vi några bra byten igen och så åker vi på ett nytt mål. Men från minut 7 till minut 12-14 så har vi ett ganska så bra spel ändå där vi är starka på puck, vi har mycket spel i offensiv zon, men sedan smäller det bakåt med två nya mål. Sedan i sista ska vi gå ut och spela för stoltheten, och visst försöker killarna, men dom orkar inte göra rätt saker mentalt. Som helhet är det givetvis inte godkänt, men vi behöver inte fundera så mycket på det tycker jag, utan det är bara att lägga åt sidan och ladda för ny uppgift på fredag. Men visst är det inte ok med så mycket mål. Kollar man statistiskt så har vi ändå enormt bra tekningsstatistik och det var rätt jämn skottstatistik, men allting studsade emot verkligen. Men vi bryter ihop och kommer igen.

Väyrynen gjorde två mål i powerplay, var det inte scoutat att han skulle skjuta?

Jo det visste vi om och hade pratat om, men så blir det ibland.

Ni funderade aldrig på att byta målvakt för att låta Sandberg vila?

Hade det varit riktigt tätt matchande hade vi kanske gjort det. Men han har spelat så bra under så lång tid så vill inte plocka ut honom och peka ut honom som skyldig, för det förtjänade han inte. Han ska få stå klart den här matchen också.

Hur går man vidare efter en sådan mardrömsmatch?

Vi pratade igenom det direkt efter, ibland tar man det dagen efter när man inte är i affekt i, men nu när det är slutspel så ville vi göra det direkt. Så vi pratade med killarna hur vi skulle hantera det, sedan kollade vi igenom matchen under morgonen sedan tog vi ett kort snack igen med killarna på dagens träning. Nu lägger vi all kraft på nästa match och detta ska våra kommande motståndare få sota för. Vi hade en väldigt bra träning idag igen. Jag tycker det varit värre om vi varit urusla hela matchen, men nu gjorde vi en bra start, och då känns det inte lika illa. Så vi har lagt bort den matchen och ser fram mot ny match på fredag, så man måste göra i slutspel.

Då väntar Hudiksvall som tog en poäng i sin första match mot Troja. Har ni koll på dom?

Vi har sett dom ett par matcher och även sett lördagens match, så vi fick nästan två matcher i en där, den blev ju så lång. Så vi har bra koll på hur dom spelar, vi ska se lite mer från gårdagens match, men vi är klara över hur de spelar, vi har också snackat med andra lag som mött dom också. De kommer inte överraska oss.

Vad kan du säga om dom?

Det är ett puckskickligt lag med några småsnidiga spelare som kan driva puck och passa, så ett spelskickligt lag.

Rätt stark backsida…

Ja starka och skickliga med puck. Det är ett spelande lag som jag tror kommer passa oss bra.

Ni ser matchen som en chans till snabb revansch?!

Det är slutspel, då är det bara att nollställa och gå på nästa match, det är samma om man vinner, man måste snabbt nollställa och gå på nästa. Men visst, förlorar man så sätter det lite press på oss, ska man ha något att hämta måste man vinna hemma, så det är en viktig match för oss.

Skadeläget förvärrades inte under matchen?

Nej vi lät extraspelarna få istid ändå för att dom skulle få känna på det.

 

Av Krister Holm