Surahammar värvar litauisk landslagsman

Under fredagen blev det klart att Surahammar förstärker truppen med den 22-åriga forwarden Lukas Zukauskas, som bland annat gjort tre landskamper för Litauens landslag.

Den talangfulle Lukas Zukauskas har under sin karriär varit i Sverige vid ett par tillfällen. Förutom juniorhockey i AIK Härnösand har han också representerat Sollentuna HC. Lukas Zukauskas har också hunnit med juniorhockey i USA, men närmast kommer han från en säsong i Kaunas i Litauens högsta liga där han spelade ihop fina 29 poäng (10 mål, 19 assist) på 18 matcher.

Surahammars sportchef Jörgen Mähler är mycket nöjd över värvningen av Zukauskas, som han tror kommer bli en bra injektion i laget.

– Vi hade honom på prov hos oss för ett drygt år sedan men lyckades då inte få loss honom från Kaunas. Nu har den biten löst sig och det känns jättebra. Med Lukas i laget får vi in en rejäl och fysiskt stark spelare med målsinne.

– Han är en vass forward med bra fart. Ett yrväder med kvalitet som gärna smäller på. Han har dessutom en hög ambition med sin hockey och jobbar stenhårt för att hela tiden bli bättre. Eftersom vi sett honom live och vet vad han går för så är han inte ett ”oskrivet kort” och det känns också väldigt bra.

Lukas Zukauskas själv säger så här om chansen att spela i Hockeyettan med Surahammar.

– Det känns jättebra. Jag är rejält laddad inför kommande säsong och jag kommer nu ägna hela sommaren åt att förbereda mig på bästa sätt. Jag längtar till hösten och att få visa fansen vad jag går för. Som spelare ger jag allt i jakten på att nå mina mål och jag försöker alltid använda min fulla potential i spelet.

– Jag kan inte ljuga, jag är en ganska dålig förlorare och strävar hela tiden efter att utveckla mitt spel och vinna matcher åt mitt lag. Det händer att jag klandrar mig själv ganska hårt efter en dålig match, men det är också min drivkraft för att hela tiden bli bättre. I slutet är hockey allt jag lever för, det spelar ingen roll hur många gånger vi vinner eller förlorar. Jag ser mycket fram emot min chans i Surahammar och hoppas att jag ska göra våra fans nöjda.

Vi hälsar Lukas varmt välkommen till Surahammar i höst och önskar honom stort lycka till i Hockeyettan kommande säsong.

We welcome Lukas to us in Surahammar. We hope you will enjoy your stay in the club and that we will have a successful season together.

Foto: Litauens Ishockeyförbund
Text: Mattias Forsberg