Hampus Hedman klar för HC Dalen

HC Dalen har spikat målvaktsparet inför kommande säsong. Hampus Hedman som under föregående säsong varit namngiven i Dalens trupp, men tillhört HV71 J20, har nu skrivit under ett ettårskontrakt med HC Dalen.

 

Hampus kommer senast från HV71 J20 men har under föregående säsong varit namngiven tredjemålvakt i HC Dalen. Nu kommer han tillsammans med Oscar Malm att utgöra Dalens målvaktspar framöver.

-Det känns riktigt kul och framförallt så känns det verkligen som ett rätt val av klubb när jag gör min första seniorsäsong. Dalen har något bra på gång så det känns väldigt kul att få med på resan uppåt. Samtidigt är det inspirerande att varje dag få tävla med Oscar Malm då just tävlingsmomentet är något jag delvis saknat under min tid i HV71 J20, det är något som jag verkligen ser fram emot.

Dalens tränare Per Gustafsson om Hampus Hedman:

-Hampus är en ung lovande målvakt som gjort det fantastiskt bra i HV71 där han till stora delar varit med och tränat tillsammans med A-laget. Han tar sin ishockey på största allvar och vill uppåt i karriären vilket vi ska hjälpa honom med. Tillsammans med Oscar Malm så har vi en stark målvaktsduo som kommer tävla stenhårt med varandra om vem som ska få vakta målet under matcherna. Vi är väldigt glada över att Hampus väljer att fortsätta sin karriär i HC Dalen.

Kontraktet med Hampus gäller i ett år.

FAKTA / HEDMAN
Född: 01408, Jönköping
Position: Målvakt
Moderklubb: HV71
Längd/vikt: 181cm / 92kg

Tidigare klubbar: HV71, IK Oskarshamn

Piotr Arvidsson
HC Dalen