Ny förlust för Vikings i Kvalserien

Nybro Vikings förlorar lördagseftermiddagens bortamatch mot IF Troja/Ljungby med 3-2.

I den första perioden är det hemmalaget som inleder bäst. De spelar med fart i anfallsspelet och trycker på. Bortalaget blir för stillastående och det hinner inte passera två minuter innan 1-0 kommer. Nybro rycker upp sig och jobbar sig in i matchen ju längre perioden går. Den sista halvan av perioden är spelt jämnt och det skapas ett par lägen åt båda håll.

I mellanakten blir det en jämnare inledning av perioden och bortalaget för spelet något mer. Det till viss del eftersom Nybro har två lägen i powerplay. När förhoppningen är att kvitteringen ska komma så slarvas det rejält i egen zon i ett uppspel och hemmalaget får

göra 2-0 i boxplay. Vikings lyckas dock reducera matchen några minuter senare när Fabian Ilestedt står för en individuell prestation och 2-1 är ett faktum. Tyvärr drar bortalaget på sig en utvisning i offensiv zon kort därefter och hemmalaget utnyttjar det på bästa sätt till 3-1.

I den tredje perioden äger Nybro pucken mycket och man försöker få till en reducering. Tiden går fort och det är också ett skickligt försvarsspel av hemmalaget som är väldigt täta. En reducering kommer dock med drygt tre minuter kvar av perioden till 3-2 när Anton Schagerberg dundrar in pucken från blålinjen. Vikings får till ett tryck i slutet av perioden och är nära en kvittering också men det blir en ny uddamålsförlust.

Nybro Vikings spelar nästa match i Kvalserien till Hockeyallsvenskan på måndag den 26 april och det är återigen IF Troja/Ljungby som står för motståndet. Matchen spelas i Liljas Arena med nedsläpp kl. 18.00.

Matchfakta

IF Troja/Ljungby – Nybro Vikings 3-2 (1–0, 2–1, 0–1)

Målen: 1-0 (01.43) Alexander Bjurström (Martin Fransson, Victor Gagic), 2-0 (30.18) SH1 Noa Lindqvist-Muci, 2-1 (32.09) Fabian Ilestedt (Rasmus Johansson), 3-1 (35.48) PP1 Karl Olofsson (William Romfors, Kevin Karlsson), 3-2 (57.03) Anton Schagerberg (Erik Lindström, Kalle Hult)

Domare: Mikael Söderlund.

Skott: 17–17 (8–4, 7-6, 2-7).