Vikings tog två poäng – Kvalserien lever

Nybro Vikings besegrar IF Troja/Ljungby med 3-2 efter straffar under måndagskvällen. Fabian Ilestedt och Janne Väyrynen gör målen under ordinarie tid och Eero Savilahti avgör i straffläggningen.

I den första perioden är det hemmalaget som för matchen från nedsläpp och gör en bra period. Redan drygt tre minuter in i perioden ger Fabian Ilestedt Nybro ledningen i matchen till 1-0 via en styrning framför mål. Kort senare får hemmalaget ett läge i powerplay och skapar ett par chanser men ingen utdelning kommer. Vikings fortsätter att trumma på med bra fart i spelet, bortalaget jobbar sig också in i matchen och är farliga när de är i offensiv zon. I slutet av perioden kan Troja/Ljungby kvittera till 1-1 efter en bjudning från Nybroförsvaret.

I mellanakten fortsätter spelet att hålla en hög nivå och det bjuds också på en del fysiskt spel vilket leder till några utvisningar åt båda håll. Nybro tar ledningen i ett av sina powerplay när Janne Väyrynen bombar in ledningspucken till 2-1. Vikings klarar efter det ett boxplay men kvitteringen till 2-2 kommer en liten stund efter hemmalaget blev fulltaligt. Lagen fortsätter att stångas resten av perioden och båda lagen har varsitt läge i powerplay men det är likaläge inför den tredje perioden.

I den tredje perioden fortsätter matchbilden som tidigare och det är två lag som går för segern. Hemmalaget är såklart i störst poängbehov och ju mer perioden går desto mer försöker Nybro pressa på för ett ledningsmål. Det är också nära ett par gånger i periodens slutskede men matchen går till förlängning där bortalaget får inleda med ett powerplay men Vikings spelar heroiskt och fredar sitt mål. Matchen får avgöras på straffar där Eero Savilahti kliver fram och blir matchvinnare tillsammans med Robin Johansson i målet.

Nybro Vikings spelar nästa match i kvalserien till Hockeyallsvenskan på onsdag den 28 april mot Hudiksvalls HC i Liljas Arena. Nedsläpp kl. 18.00.

Nybro Vikings – IF Troja/Ljungby 3-2 efter straffar (1–1, 1–1, 0–0, 0-0, 1-0)

Målen: 1-0 (03.17) Fabian Ilestedt (Sameli Ventelä, Janne Väyrynen), 1-1 (18.22) Carl-Johan Sjögren, 2-1 (23.58) PP1 Janne Väyrynen (Fabian Ilestedt, Adam Persson), 2-2 (27.08) Tim Bothén (Emil Eriksson, Tobias Törnkvist), 3-2 (GWS) Eero Savilahti

Domare: Oscar Niklasson.

Skott: 31-33 (10–7, 11–12, 8-10, 1-4, 1-0).