Vikings tog en 7-1 seger mot Hudiksvall – Kvalserien avgörs i sista omgången

Nybro Vikings tog en rejäl revansch på Hudiksvalls HC under onsdagskvällen när hemmalaget vinner med hela 7-1 i Liljas Arena.

I den första perioden är det en jämn tillställning men två lag som vill spela med hög fart och går framåt. Det är en väldigt viktig match för båda lagen men matchen håller bra kvalité. Bortalaget får ett powerplay tidigt i perioden och skapar ett par chanser i det läget men hemmalaget gör det bra i boxplay och klarar av utvisningen. När Nybro är fulltaligt fortsätter Hudiksvall att äga mer puck och får fast den i deras offensiva zon. Vikings kommer in i matchen mer och spelet jämnar ut sig, de sista minuterna är det hemmalaget som äger mer puck och i slutskedet av perioden får de fast pucken i offensiv zon där Eero Savilahti snyggt hittar fram till Janne Väyrynen som stänker upp ledningspucken till 1-0.

I mellanakten är hemmalaget ruggigt effektiva. Redan dryga minuten in i perioden sätter Adam Persson 2-0, fint framspelad av Fabian Ilestedt. Några minuter senare trampar Janne Väyrynen till och med en backhand hittar han in med 3-0 mellan benen på målvakten. Det blir timeout och målvaktsbyte för bortalaget och de jobbar sig in i matchen. Hudiksvall skapar en del lägen och är nära en reducering men Nybro och Robin Johansson lyckas freda sitt mål. När hemmalaget sedan får chansen i powerplay står Fabian Ilestedt för en soloåkning deluxe och sätter 4-0 mycket vackert. Det räcker inte där utan i slutet av perioden åker Simon Hansson förbi sin motståndare och hittar nätmaskorna till 5-0 för Vikings.

I den tredje perioden spelar Nybro av matchen på ett smart sätt. Bortalaget försöker få till en reducering men hemmalaget är stabila i defensiven. I slutet av perioden blir det ytterligare tre mål i matchen och det är först Janne Väyrynen som sätter 6-0 i powerplay. Några minuter senare reducerar bortalaget till 6-1 men det är Vikings som får sista ordet denna afton när Markus Palmberg fastställer slutresultatet till 7-1 i powerplay.

Nybro Vikings spelar den sista matchen i kvalserien till Hockeyallsvenskan på fredag den 30 april mot Mariestad BoIS på bortais. Nedsläpp kl. 18.00. Då kommer också avgörandet att ske, förutsättningarna är enkla. Vikings behöver vinna på ordinarie tid mot Mariestad och Hudiksvall behöver vinna på ordinarie tid mot Troja/Ljungby om det ska bli Nybro Vikings som tar klivet upp i Hockeyallsvenskan.

Nybro Vikings – Hudiksvalls HC 7-1 (1–0, 4–0, 2–1)

Målen: 1-0 (19.54) Janne Väyrynen (Eero Savilahti, Viktor Bolin), 2-0 (21.03) Adam Persson (Fabian Ilestedt, Oliver Nilsson), 3-0 (26.20) Janne Väyrynen (Fredrik Strömgren, Eero Savilahti), 4-0 (27.34) PP1 Fabian Ilestedt (Viktor Bolin, Janne Väyrynen), 5-0 (37.01) Simon Hansson (Erik Lindström), 6-0 (54.27) PP1 Janne Väyrynen (Fabian Ilestedt, Eero Savilahti), 6-1 (57.07) Christoffer Jansson (Henrik Marklund, Adam Byström Johansson), 7-1 (58.37) PP1 Markus Palmberg (Erik Lindström, Roope Elimäki)

Domare: Mikael Söderlund.

Skott: 26-32 (5–11, 7–9, 14-12).