Hugo Koskela klar för Surahammar

Surahammars IF fortsätter snickra på det lag som ska försvara klubbens färger i Hockeyettan i höst. Under fredagseftermiddagen blev det klart att den 19-årige forwarden Hugo Koskela tar plats i laget.

Hugo Koskela kommer närmast från Grums där han anslöt under senare delen av våren för att försöka hjälpa klubben kvar i Hockeyettan. Det gick inte, utan laget ramlade ur Hockeyettan och nu söker den talangfulle forwarden alltså lyckan och nya utmaningar i Surahammar.

Webredaktionen fick tag på klubbens senaste nyförvärv strax efter lunch på lördagen, och det var en positiv och förväntansfull spelare vi fick hälsa välkommen till Västmanland.

– Tack så mycket. Det känns väldigt bra nu när kontraktet är påskrivet. Jag säger som många andra att det känns som att Sura som förening har något bra på gång efter deras fina avslutning den säsongen som var. Jag ser fram emot att bygga vidare på det nästa säsong

Hugo Koskela är inte någon helt ny bekantskap för hockeykännarna i länet. Senaste året har Hugo nämligen tillhört Västerås IK:s J20. Men vem är han egentligen för oss som inte har full koll?

– Jag är en 19-årig kille (fyller 20 i augusti) som från början kommer ifrån Säffle, men som tog steget över till Grums relativt tidigt pga att det var tunt med spelare i Säffle. Har under min karriär provat på juniorspel i såväl Grums som BIK Karlskoga och Västerås IK. Kommer med det nya kontraktet i Sura göra min första riktiga säsong som senior och det känns riktigt bra och spännande.

Hur påverkade Grums degradering din flytt till Surahammar?
– För mig var det väldigt viktigt att få fortsätta utvecklas i en bra och seriös miljö och då är hockeyettan och Surahammar ett väldigt bra alternativ. Så jag är väldigt spänd och förväntansfull på hur jag och laget kan prestera och fortsätta utvecklas.

Vi ser fram emot att träffa Hugo och få ta del av hans kvaliteter ute på isen under hösten/vintern. Grattis till kontraktet och hjärtligt välkommen till oss i Surahammars IF.

Text: Mattias Forsberg