Ännu en egen produkt förlänger kontraktet

Ännu en ung, egen produkt har förlängt kontraktet.

Hampus Hagström är klar för ett plus ett år till i KIF-tröjan.

– Jag har väldigt goda utvecklingsmöjligheter här, säger 20-åringen.

Under gårdagen kunde hemsidan berätta att Anton Elenius har förlängt kontraktet med KIF. Här är alltså nästa pusselbit.

Hampus Hagström upplevde sin genombrottssäsong i A-laget och noterades för fem mål och fem assist på 30 matcher. Dessutom slutade han på en nolla i plus minus-statistiken.

Att han gjorde framsteg håller han själv med om.

– Jag tycker personligen att jag tog kliv framåt som spelare. Men jag är ändå inte nöjd med säsongen, jag känner att jag har mer att ge, säger forwarden.

Vad siktar du på nästa säsong, personligen?

– Mitt mål är att fortsätta på samma spår som jag avslutade. Jag fick en större roll och fick ta ett större ansvar under vårserien. Det är då jag trivs som bäst. Jag vill gnugga vidare för att ta en större roll redan från början av säsongen, säger Hampus Hagström.

Sportchefen Henrik Törmä håller med.

– ”Hagge” har börjat skaffa sig de erfarenheterna från seniorspel som han behöver för att ta nästa steg i sin utveckling. Det som vi fick se under den andra halvan av säsongen tycker jag visar att han kommer att vara en nyttig spelare i vår trupp när vi ska tävla om allettanplatserna, säger Henrik Törmä.

Mattias Heikki

 

KIF:s trupp inför nästa säsong:

Målvakter:

Ludvig Christoffersson

Backar:

Edmunds Augstkalns

Jesper Strandelin

William Palovaara

Markus Magnusson

Samuel Ivanic

Forwards:

Anton Elenius

Hampus Hagström

Calle Källström

Simon Thyni

Rasmus Similä

Felix Fjällkeborn