Mikael Hansson om övergången

Förra säsongen var han en av Borlänges allra bästa spelare, men nu lämnar Mikael Hansson dalarna för ett nytt äventyr i Mariestad Bois. Han beskriver sig själv som en tvåvägscenter, men faktum är att hans 20 mål under alletta och grundserie inte bara var bäst i Borlänge, utan också bättre än vad någon Boisare mäktade med. Och då kom dessutom merparten av målen i den vassare allettan. Det är med andra ord en riktig spets som Bois nu lyckats landa efter några intensiva dagar.

Välkommen till Mariestad Bois!

Stort tack!

Vem är Mikael Hansson?

Jag är en glad och positiv person som är lätt att ha att göra med, så det blir inga skandalnyheter kring mig, haha. Jag gillar att vara i naturen, fiska, campa och vandra på somrarna. Annars har man hamnat i padelfällan…

Och på isen?

En tvåvägscenter som är användbar över hela isen. Förra säsongen fick jag en stor offensiv roll som jag växte i och fick göra lite fler poäng än jag gjort tidigare säsonger.

Ja berätta lite om senaste säsongen?

Vi (Borlänge red anm) hade en turbulent säsong utanför, vi hade en bra grupp men det var oroligt vid sidan av. Vi gick till allettan med nöd och näppe och slutspel också med nöd och näppe, men för mig personligen kändes det som det gick bra, jag nötte på och gjorde mitt bästa. Så formmässigt har jag varit i bra form. Nu har jag varit ledig en vecka och nollställt, så drar jag igång med sommarträningen nästa vecka tänkte jag.

Hur har det gått till vid övergången?

Calle ringde mig i helgen för första gången och då hade jag ett par andra klubbar jag förhandlade med redan. Men när Calle pratade med mig om hur han såg på min och lagets framtid så lät det väldigt bra och sedan gick det fort. Han skickade mig ett kontraktsförslag efter 2-3 dagar och så var det klart.

Vad sa han till dig då?

Ryktet om Mariestad är att det alltid är ett bra lag, det är alltid svårt att få med sig poäng därifrån. Han sa att ambitionen är kvalserien och allsvenskan och det är dit jag siktar med så det kändes bra direkt.

Och om din roll?

Han ser mig som en offensiv spelare, så jag ska göra poäng men också bidra över hela isen så klart.

Vad känner du till om staden?

Inte mer än att det är fint på sommaren, men det ska bli kul att få ett eget intryck också.

Du har ju mött Mariestad under ett par säsonger, vad sa man på genomgångarna innan man dom mötena?

Att det kommer var väldigt tryck i hallen, det blir som en sjätte spelare, och att man måste vara beredd på det. Sedan vet man att de åker mycket skridskor och spelar fysiskt, de jobbar ner motståndarna.

Hur passar det dig, det där med att jobba hårt och spela fysiskt?

Jobba hårt och sätta press, det gör jag allt, jag är en lagspelare. Sedan kan man vara fysisk på olika vis.

Vad ser du annars som dina styrkor?

Att alltid vara spelbar, bra på att lösa situationer, att föra in puck och ha mycket puck. Spelet med puck kan man säga.

Du spelar center, en sådan brukar alltid ha en massa assist och inte göra så många mål. Men med dig är det annorlunda, vad beror på det?

Jag har märkt det jag med och vet faktiskt inte vad det beror på. Men det känns som att jag ofta hamnar i bra lägen som man ska avsluta i. Sedan är det kul att göra mål också!

Hur kommer det sig att du söker nytt?

Det kändes mest som en nystart, att få träffa nya människor och få nya intryck, ett nytt träningssätt. Jag tror man växer med det.

Vad ser du mest fram emot?

Att komma till hallen och träffa alla grabbar, det känner man redan nu att man längtar till, det brukar man inte känna i maj.

Vad säger du annars om Mariestads resa under säsongen?

Det var skitkul att se, att slå ut storfavoriten Boden bland annat. Dom var otroligt tunga när vi mötte dom, så det var väldigt starkt gjort.

När flyttar du ner?

Jag har inte riktigt bestämt än, det är lite oklart. Jag kommer vara i Mora största delen av sommaren, men kan tänka mig mitten juli kanske. Men inget är som sagt var bestämt ännu.

Av Krister Holm

Foto Mats Tjernström