Otter gör målvaktssidan komplett

På fredagen blev det klart vem som ska utmana Markus Ekholm Rosén om målvaktsposten i Surahammars IF i vinter. Det blir den 22-årige målvakten David Otter som ansluter till bruksklubben efter en sejour i Bodens HF

David Otter med rötterna i Farsta utanför Stockholm har under karriären representerat både Leksand och Mora på J20-nivå och efter en utflykt till de amerikanska juniorligorna hamnade David Otter i Kiruna säsongen 19/20.

Förra året spelade David Otter för Bodens HF i Hockeyettan Norra, och det man noterar när man synar Davids utveckling är att han stadigt ligger på en räddningsprocent mellan 90-93 procent. Det är med andra ord en talangfull och placeringssäker keeper som sportchefen Jörgen Mähler lyckats knyta till föreningen.

Vi fick en pratstund med David Otter under fredagens förmiddag och det var en förväntansfull och spelsugen målvakt vi fick gratulera till det nya kontraktet.

– Ja tack så mycket. Det här känns bra, nu vill man komma igång med sommarträningen och sen att tiden ska gå fort så man får börja spela matcher igen.

Efter en säsong i Kiruna följt av en vända i Boden hamnar du nu i Surahammar. Vad fick valet att falla på just Surahammar?

– Det var många faktorer som fick mig att vilja gå till Sura. En av dom främsta var att Surahammar är en seriös förening som vill framåt, å jag tror jag kan utvecklas i klubben och hjälpa laget att nå framgång i vinter. Sen är det ingen nackdel att Surahammar bara ligger lite drygt en timme från min hemort Enskede.

Vi vet att du är en 22-årig keeper med rötterna i Farsta, men vad skulle du vilja berätta om dig som målvakt?

– Jag är en dynamisk målvakt som gillar att stoppa å spela ut mycket puckar, vara lite som en sjätte utespelare. Resten bör upplevas live så att säga 🙂 .

Foto: Daniel Åström, Studio D3D
Text: Mattias Forsberg