Poängstarka William Otter klar för Surahammar

Det händer mycket i och kring Surahammars IF just nu. Nya spelare ansluter löpande till det lag som ska få föreningen att ta nästa kliv. Under lördagen gjorde klubben klart med en offensiv spets i starka William Otter, närmast från Kiruna IF.

Den snart 25-årige William Otter gör alltså brodern David Otter (målvakt) sällskap till Surahammars IF kommande säsong. William Otter är en fysiskt stark center/forward som med sitt fartfyllda och uppoffrande spel oroat många motståndarförsvar på senare tid. Han kommer närmast från Kiruna IF där han producerade 51 poäng under sina två säsonger i norr.

Sportchefen i Surahammar, Jörgen Mähler känner sig mycket nöjd med lagbygget så här långt.

– Laget ser väldigt intressant ut. Vi har fått behålla stommen från förra säsongen och sen kryddat det med flera intressanta nyförvärv. Med William och David Otter får vi in ytterligare två talangfulla och mycket målmedvetna spelare. Lagbygget är inte helt klart men jag måste hålla med om att det ser väldigt bra ut redan nu.

Vad tänker då lagets senaste förvärv om sitt nya kontrakt? Vi fick tag på William under lördagen för ett kort snack om äventyret som väntar i Surahammar.

Hej William och välkommen till Surahammar. Hur känns det här då?

– Tackar! Det känns jättekul och inspirerande att få komma till er i Sura och jag ser verkligen fram emot säsongen som väntar.

Poängstark är omdömen vi hört om dig tidigare. Hur skulle du själv beskriva din spelstil och dina styrkor på isen?

– Ja. Jag ser mig som en poängstark forward som agerar speluppläggare i grunden. Förser gärna lagkamraterna med lägen men gillar också att stänka dit puckarna på egen hand när lägen ges.

Många frågar sig kanske varför det blev just Surahammar? Var det brorsans flytt som avgjorde eller fanns det andra bitar som lockade?

– Sura hörde av sig tidigt under våren och visade ett stort intresse. Jag fick bra vibbar och kände att det kunde vara en kul utmaning att komma till en ny klubb. Sen är det så klart alltid kul att få möjlighet att lira ihop med brorsan.

Vad kan Surahammars supportrar förvänta sig från din sida i vinter?

– De kan förvänta sig att få se en hårt jobbande forward som ger allt för laget, i alla lägen, varje kväll. Förhoppningsvis får dom se några sköna mål också.

Låter som ljuv musik för oss hockeyälskare med stort surahjärta. Vi tackar för pratstunden och hälsar William varmt välkommen till oss i Surahammar. Självklart önskar vi honom också stort lycka till i suratröjan.

Text: Mattias Forsberg
Foto: Privat