Tellström Jovicic klar för Surahammars IF

Igår gjorde Surahammars IF klart med ytterligare en talangfull back när den 22-årige Sebastian Tellström Jovicic ansluter till föreningen

Lagbygget i Surahammars IF beräknas bli klart de närmaste dagarna. Just nu håller sportchefen Jörgen Mähler på att slå i de sista spikarna i truppbygget och vi kan förvänta oss flera spelarnyheter under kommande veckoslut. En av de som kompletterar det Surahammar som ska kriga i Hockeyettan Västra i vinter är alltså Sebastian Tellström Jovicic. Sebastian har rötterna i Huddinge IK men kommer närmast från spel i Malungs IF.

Han har förutom Malung också meriter från både Mora IK:s J20-lag och El Paso Rhinos i en av de amerikanska juniorligorna (där han producerade 78 poäng på 51 matcher!). Sebastian Tellström Jovicic är en fysiskt stark back med offensiva kvaliteter. En kille som jobbar hårt i båda riktningar, och vi är övertygade om att Sebastian kommer höja vårt försvarsspel ytterligare en nivå.

Vi hörde av oss till Sebastian under onsdagen för att hälsa honom välkommen till föreningen.

-Tack så mycket. De känns jätteskönt att skriva på för en klubb som Surahammar! Jag spelade mot er ett par gånger förra säsongen och jag tyckte då att ni spelade en fartfylld och utmanade hockey som skulle vara väldigt roligt att få bli en del av. Nu är kontraktet klart och det känns jättekul.

Hur är Sebastian Tellström Jovicic ute på isen?

-Jag är en back som gillar att följa med i offensiven. Jag försöker att inte krångla till det utan vill allt som oftast hitta det ”enkla” spelet och bidra med trygghet.

Vi ser fram emot att få se Sebastian Tellström Jovicic ta för sig ute på isen och hälsar honom välkommen till vår förening och önskar honom lycka till i vinter.

Foto: Privat
Text: Mattias Forsberg