Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag FOR -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag NSK -
Hockeylag KÖP -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag KUM -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag BOR -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag SKÖ -
Hockeylag MAR -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag MÖR -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag Kalm -
Hockeylag KRIF -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag VIM -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag HIK -
Hockeylag ENK -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag HSK -
Hockeylag WIN -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag VHF -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag TSK -
Hockeylag ÖRN -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag KIF -
Hockeylag PIT -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag ÖIK -
Hockeylag SUN -
Wed 20 Oct 19:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag KAL -
Thu 21 Oct 19:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag VIK -
Fri 22 Oct 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag KAR -
Fri 22 Oct 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag HHHC -
Fri 22 Oct 19:00
Hockeylag STR -
Hockeylag VIS -
Fri 22 Oct 19:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag PIT -

Lidström byter isen mot båset

Nu står det klart vem som assisterar Surahammars tränare Thomas Maikkula i båset i vinter. Det blir den tidigare spelaren Kevin Lidström som nu avslutar karriären och istället provar lyckan som assisterande coach.

Den 27-årige Kevin Lidström spelade i Surahammars IF under säsongen som gick och det var nog många av oss som räknade med att ett nytt kontrakt som spelare snart skulle presenteras av sportchefen Jörgen Mähler. Men istället kommer alltså det något överraskande, men ändå inte helt förvånande beskedet att Kevin Lidström väljer att avsluta sin aktiva karriär som spelare och istället ta en roll som coach i laget.

Vi som följt Kevin vet att han trots sina unga år är en erfaren spelare med bra blick för spelet. Han har också en personlighet som kan lämpa sig väldigt bra för det nya uppdraget. Så här resonerar sportchefen Jörgen Mähler.

– Kevin är för det första väldigt hockeykunnig. Sen är han dessutom en väldigt bra person med goda ledaregenskaper. Han är duktig på att ”ta folk”, och är i allt han gör väldigt seriös. Han förmedlar också en känsla av ordning och reda runt omkring sig. Privat driver Kevin ett eget företag där han i egenskap av chef vet vikten av att leda en grupp mot tydliga mål.

-Jag är glad att Kevin vågar ta den här chansen och prova på något nytt och jag är övertygad om att han med sin erfarenhet kommer bli en stor tillgång i båset i vinter, avslutar sportchefen Jörgen Mähler.

Den här nyheten gjorde oss så klart väldigt nyfikna, och vi tog därför kontakt med Kevin Lidström för dels gratulera till det nya uppdraget men också för att få veta mer om hur han landade i det här beslutet.

-Tack så mycket! Jag har haft en dialog med Jörgen om en fortsättning i Sura som spelare men fick samtidigt frågan om jag kunde tänka mig att ta rollen som assisterande. Efter att ha funderat ett tag så lockade uppdraget som assisterande mer.

Hur känns det då att ta steget från isen, in i båset?
-Det ska bli otroligt roligt och spännande att få prova på en ny roll inom hockeyn och det känns som att det är en utmaning som jag är redo för. Jag tror att eftersom jag kommer direkt från att ha spelat så kommer jag kunna se och förstå situationer utifrån spelarnas perspektiv.

Truppbygget har gått av bara farten under våren och sportchef Jörgen Mähler är i stort sett klar med laget som ska spela i vinter. Vad är dina tankar om de killar ni får in i truppen?

-Jag tycker att truppen ser väldigt intressant ut. Det var bra att vi kunde behålla stommen från förra säsongen och sen fylla på med några nya intressanta namn. Det ska bli kul att sätta igång arbetet med att få ihop laget.

Vi ser verkligen fram emot att få se firma Maikkula/Lidström jobba ihop gruppen och gemensamt hitta vägar för att få ut lagets fulla potential.

Grattis Kevin till ett kul och spännande uppdrag. Vi önskar dig stort lycka till i din nya roll i båset i vinter.

Foto: Oliver Szabo
Text: Mattias Forsberg