Lagkaptenen Robin Sjörén är kvar – och Emil Hedström och Albin Andersson (t h) har anslutit.

Huddinge rustar – 20 spelare klara nu: ”Kommer inte för att se sin plånbok växa”

Huddinge spänner musklerna i silly season.

Efter en fin slutspurt är truppen nu uppe i 20 spelare – och kraven är de samma som alltid. 

– Huddinges ambitioner varje år är att vi ska upp, det sticker vi inte under stolen med. Kommer man hit vet man om kravbilden och utvecklingsmöjligheterna. Man kommer inte för att se sin plånbok växa, säger veteranforwarden Björn Jonason, 32. 

BEST OF 20/21 – coola mål, häftiga räddningar och annat hockeygodis. Missa inget på vårt Instagram-konto!

…och så var de 20.

Huddinge Hockey har gjort en vild slutspurt i silly season, det går knappast en dag utan att det kommer nyheter från klubben.

Sist in i fredags:

Backen Emil Hedström, 20, som spelat juniorhockey i Almtuna och HV 71. I fjol lånades han ut sju matcher till Enköping SK i ligan.

– En ung och seriös back som vill utvecklas för att ta nästa kliv. Emil har ett fint spelsinne och är trygg med pucken, betygsätter Huddinge sitt senaste nyförvärv.

Tidigare i veckan har de plockat in tv�

� spelare (backen Jonathan Tordhall, 25, från Wings och målvakten Albin Andersson, 20, från Nybro) och nyligen också förlängt med poängforwarden Joakim Hälleström, 26 – som gjorde fina 43 poäng i vintras – och lagkaptenen Robin Sjörén, 32.

Det – att klubben förlängt med de två nyckelspelarna – anser Björn Jonason, som var en av de första att skriva nytt, är absolut nödvändigt. 

– Den viktiga ryggraden är kvar och fylls på med båda ung ambition och en del rutin. Tanken är ju att vi ska ha slagkraftigare lag i år. Men jag hoppas att det finns en del kort kvar för sportledningen att spela ut. Men truppen har börjat ta fart och det ser såklart jäkligt intressant ut, säger han.

Ni vill försvara er position som bäst i Stockholm? 

– Vi har ju alla åren varit det starkaste laget i 08-området, men det räcker ju inte för att nå vårt mål. Väsby har bra med ”deg” och kan säkert locka en del men tittar vi senaste åren har vi varit bäst, inget snack. Att få en gratis ”doja” upp i allsvenskan för att sedan ramla ner lika fort säger inte speciellt mycket.

HUDDINGES TRUPP JUST NU: 

Tränare:

Peter Nylander.

Målvakter:

Sebastian Andersson, Albin Andersson (NY)

Backar:

Joakim Albertsson (NY), Jonatan Asplund (NY), Charlie Granath (NY), Emil Hedström (NY), Jesper Karlsson, Filip Pilö, Jonathan Tordhall (NY), Jonatan Wilund.

Forwards:

Rasmus Dahlberg Karlsson, Sebastian Frantz, Johan Franzén, Joakim Hälleström, Björn Jonason, Anton Kalte, Tim Kämpeberg, Fabian Lundh, Filip Runbjer, Robin Sjörén.

Poängkungen stannar – och drömmer om NÄSTA rekord: ”Vi får sikta på det”