Björn Jonason laddar för nya poäng.

Poängkungen stannar – och drömmer om NÄSTA rekord: ”Vi får sikta på det”

Björn Jonason, 32, ger sig inte.

Tidernas poängkung är klar för ännu en säsong i ligan – och tar nu sats mot ett nytt rekord.

Att bli tidernas MESTE spelare i Hockeyettan.

– Vi får sikta på det, säger han och skrattar.

Huddinges truppbygge börjar ta form. Fem nya spelare har sajnat på för spel 21-22 och en av dom är Björn Jonason, forwarden som i vintras blev poängmässigt störst genom tiderna i Hockeyettan och själv gjorde sin poängmässigt bästa säsong i Huddinge (54 poäng på 43 matcher)

 Vi blir inte av med dig.

– Haha. Nej, ni blir inte det. 

Men efter din fina säsong lär det ju inte ha saknats andra anbud?

– Äh, man hörde lite här och där, men jag lyssnade inte speciellt mycket och det gick aldrig så långt som till att jag pratade med nån annan klubb. Jag tvivlar väl egentligen inte på att jag håller allsvensk klass, men det här var det jag ville och det var ett ganska enkelt beslut. 

Jonason har tidigare sagt att han inte ser nån tidsgräns hur länge han ska hålla på – och han är inne på samma linje nu.

– Kroppen kännns lika fräsch som för typ tio år sedan. Jag tar ett år i taget, men som det känns just nu kan jag hålla på bra många år till.

Vad kan du utveckla vid 32 års ålder?

– Alltså, jag tror ju inte att jag kommer bli en så värst mycket bättre spelare framöver. Man får liksom inte ett hårdare skott eller slår bättre passningar om man spelat i 15 år. Men jag tror och känner att jag oftare kan ha en högre lägstanivå, att jag oftare kan spela på min topp, att jag kan utnyttja min rutin och erfarenhet.

Du står på 511 matcher och 568 poäng – finns det nån annan milstolpe du tar sikte på?

– Nja, jag nådde ju en i vintras och det kändes ju stort. Det är väl antalet matcher då, men det är väl en bra bit upp dit?

Nicklas Larsson, back I Surahammar, står på 615 matcher.

– Vi får sikta på det då, säger Jonason och skrattar.

Huddinge försvann i åttondelsfinalen mot Östersund i våras och Jonason hymlar inte om att det var en besvikelse. 

– Det var ett misslyckande och kan fortfarande smärta , den matchserien borde vi vunnit. Men på det hela stora tycker jag ändå vi gjorde en okey säsong. Vi demoliserade nästan allt i grundserien i höstas, vi blev fyra och kom före bland annat Troja i Allettan…det finns en bra kapacitet i laget som vi måste bygga vidare på nu.

Hur bra blir ni i vinter?

– Vi jobbar hårt för att få behålla stommen i laget och får vi det kommer vi bli vassa. Jag tycker det ser rätt okey ut. 

Björn Jonason säger sedan:

– Min stora dröm är att spela upp Huddinge i Hockeyallsvenskan.

Text: PeO Larsson 

FAKTA: Topp fem poängligan genom tiderna 

Divison ett bytte inför säsongen 12-13 namn till Hockeyettan. Här är både grundseriematcher och play off inräknat. 

1) Björn Jonason 568 (233+335)

Ålder: 32.  Matcher: 503. Klubbar i ettan: MB Hockey, Visby/Roma, Nacka, Vimmerby, Åker/Strängnäs, Huddinge.

2) Andreaz Persson 559 (220+339)

Ålder: 39. Matcher: 470. Klubbar i ettan: Enköping.

3) Lars Trygg 555 (266+289)

Ålder: 43. Matcher: 491. Klubbar i ettan: Skövde IK, Mariestad.

4) Marcus Eriksson 533 (226+307)

Ålder: 35. Matcher: 373. Klubbar i ettan: Vita Hästen, Troja-Ljungby.

5) Jonas Lindström 522 (183+339)

Ålder: 34.  Matcher: 575. Klubbar i ettan: Örebro, Kovland, Hudiksvall, Sundsvall.

EXKLUSIVT – hemligheterna i Huddinge: “Speglar sig gärna i plexit”