Niko Ahoniemi är redo för Sverige – är ligans domare redo för Niko Ahoniemi?

Nyförvärvet i Kalmar HC: ”Domarna hatar mig”

Han kallas för Finlands Brad Marchand, har en spelstil som säkert kommer att älskas av hemmafansen – men frågan är vad domarna i ligan kommer tycka om Niko Ahoniemi? 

– Ibland kan jag gå över gränsen och domarna i Finland hatar mig. Jag brukar alltid prata med dem eftersom jag alltid tycker att de har fel, säger Kalmars nyförvärv.

BEST OF 20/21 – coola mål, häftiga räddningar och annat hockeygodis. Missa inget på vårt Instagram-konto!

 

Niko Ahoniemi, 25, är storsatsande Kalmar HC:s senaste tillskott.

Han kommer närmast från Ketterä, där han blev finsk mästare i Mestis (andraligan) i våras och gjorde fina 37 poäng på totalt 39 matcher.

Han har mest hållt till i just Mestis, där han totalt levererat 140 poäng på 187 matcher, men har också spelat ett 40-tal matcher i högstaligan Liiga.

Och det verkar sannerligen vara en stark profil som kommer till ligan. Hans utseende – med det långa håret – och spelstil sticker ut och i finska andraligan kallas han för ”Finlands Brad Marchand”.

– Haha, de kallar mig för det i Mestis. Jag älskar att skrika på spelarna från båset och spela fysiskt. Ibland kan jag gå över gränsen och domarna i Finland hatar mig. Jag brukar alltid prata med dem eftersom jag alltid tycker att de har fel, säger Ahoniemi till Barometern.

Varför det blev Kalmar?

– Jag har spelat i Mestis i fyra år nu, försökt ta en plats i Liiga, men jag vet inte… Uppenbarligen är jag inte tillräckligt bra för det. Nu vill jag göra förändringar, säger han till Barometern.

Sportchefen Daniel Stolt, som jobbat hårt i vår och nu har 20 spelare på kontrakt, tror den finska importen kan bli en ny publikfavorit. 

– Det är en spelare jag är helt säker på att vår härliga publik kommer gilla, säger han till hemsidan. 

* FOTNOT: Brad Marchand, 33, spelar i NHL-klubben Boston och är – förutom en väldigt skicklig spelare – känd för sitt fysiska spel,  tjuvsmällar och snack ute på isen.

KALMARS TRUPP JUST NU – 20 SPELARE KLARA

Tränare: Viktor Tuurala (NY), Oliver Styf (NY).

Målvakter: Jonathan Stålberg (NY), Hugo Engsund (NY).

Backar: Sebastian Ottosson, Libelin Bäckström Valliant, Lucas Frank (NY), Erik Norén (NY), Jonatan Lundgren (NY), Anton Brandhammar (NY).

Centrar/forwards: Linus Dahlstedt, Robin Dahlstedt, Victor Crus Rydberg, Victor Laz (NY), Gabriel Olsson, Jesper Sellin, Carl Sjöberg (NY), Ludvig Svensson Träff (NY), Marcus von der Geest, Oliver Arle Östergren (NY), Linus Skager (NY), Niko Ahoniemi  (NY).

Kalmar tar in speedkula – tackar bandyn för snabbheten