Sammanfattning av Årsmötet

Ikväll har det varit årsmöte i Mariestad BoIS Hockey. Det hölls under coronasäkra former på läktaren i ishallen. Här kommer en sammanfattning av mötet och även några korta ord med ordförande Magnus Kling.

Magnus Kling började med att sammanfatta en bra men annorlunda säsong. Alla har kämpat på och gjort sitt bästa utifrån förutsättningar, alltifrån a-lag ner till ungdomslagen. Han nämner även att de som har haft det allra tuffast är våra juniorer som inte ens fick träna under 3 månaders tid.

Årsmötet väljer Jonny Odhner till mötesordförande och han inleder med att kort gå igenom verksamhetsberättelsen. Han går även igenom revisionsberättelserna, både den interna och den externa. Är det någon som är intresserad av att läsa dessa så finns den tillgänglig via kansliet.

Bengt Hildingsson meddelar årsmötet den glada nyheten att årsbokslutet landar på ett plusresultat med 449000 kr. Omsättningen var 10,5 miljoner kr mot 11 miljoner kr året innan. Kostnader minskade från ca 11,4 miljoner kr säsongen 19/20 till ca 10 miljoner kr säsongen 20/21. Det egna kapitalet är nu drygt 1 miljon kronor.

Föreningen har fått ca 1,3 miljoner i statligt stöd för publikbortfallet under hösten plus en del andra bidrag för inställda ungdomscuper, läger etc. Sammanlagt ca 2,4 miljoner. Det statliga stödpaketet för våren är inte klart än och vilken summa det landar på får framtiden utvisa.

Medlemsavgiften för säsongen 21/22 fastställdes till 150 kr för enskild och 400 kr för familj.

Det skedde även en del val under årsmötet:
Ordförande: Magnus Kling valdes om på 1 år
Styrelseledamöter: Helena Wallin, Kenneth Bergström och Håkan Lövgren valdes för 2 år redan förra året. Kicki Fröjd valdes om på 2 år. Nyval av Malin Ohlsson och Linus Engqvist på 2 år.
Revisorer: internt: Marie Gustafsson och Caarina Persson, externt: LOTS Ekonomi Fredrik Svensson
Valberedning: Filip Thörnqvist, Mikael Ericson, Johan Henriksson
Lotteriansvarig: Susan Johansson
Kioskansvariga: Svenne och Ann-Marie Olsson

Christer Dalvik tog upp en idé han hade kring Supporterspelarinsamling. Han utmanade 10 personer på årsmötet att de ska försöka hitta 10 privatpersoner var som kan tänka sig att skänka 100 kr/månaden från juli till april.

Efter mötets avslutande så avtackades Yessin Ghaddab och Kristina Mustajärvi eftersom de nu lämnar sina styrelseuppdrag i Mariestad BoIS Hockey.

Magnus Kling, omvald för ett år till som ordförande, hur känns det?

Det känns helt suveränt, helt fantastiskt! Det är ärofyllt och jag gör det med glädje. Jag tycker detta är suveränt roligt och jag brinner för denna föreningen. Att få köra på ett år till ser jag fram emot.

Lite förändringar blev det i styrelsen. Två nya kommer in och och två tackades av.

Ja Kristina Mustajärvi och Yessin Ghaddab tackades av ikväll. De hade inte möjlighet att ställa upp för omval. Kicki Fröjd valdes om på 2 år till. Ny in är Malin Ohlsson som för några är ett bekant ansikte och jag tror att det är en fantastisk tillgång för oss.  Även Linus Engqvist valdes in i styrelsen och han är ett känt ansikte inte bara på isen utan också vid sidan av. Förra säsongen var han involverad i ett tränaruppdrag i klubben. Jag hälsar dem varmt välkomna. Detta tror jag blir en suverän konstellation ihop med Helena Wallin, Kenneth Bergström och Håkan Lövgren som finns kvar från förra säsongen.

Du får gärna kommentera det plusresultat ni ikväll redovisade.

Vi har jobbat stenhårt under säsongen med att bromsa våra utgifter. Vi har fått ett rejält stödpaket från staten och idrottsrörelsen. Detta i kombination med att vi har vänt på varenda sten på kostnadssidan gör att vi är här idag. Vi har trummat på som vanligt med spelare, ledare och föräldrar som har sålt billotter, toa- och hushållspapper och sånt och vi har gjort allt vi har kunnat för att öka de intäkterna. Kombinationen av allt detta gav resultat.

Nästan 450000 kr plus måste kännas riktigt bra?

Ja det känns helt fantastiskt och det är ett jättearbete av en stor del av föreningens medlemmar som ligger bakom detta. 

av Susanna Johansson