Målvakterna klara

Skövde IK har sina målvakter klara för säsongen 2021-2022.

Robin Wallin som kom hem till Skövde inför förra säsongen efter 10 år ute i hockeysverige, blir kvar och stannar i Siken. Han kommer kampera ihop med talangfulle junioren Fritz Abrahamsson som inför den kommande säsongen har fått ett A-lagskontrakt, och Hugo Fagerblom, som även han kritat på ett rykande färskt kontrakt.

Fritz körde redan under den förra säsongen regelbundet med representationslaget för herrarna och har även varit med en hel del matcher som backup redan. Nu går han in i A-truppen på riktigt för första gången.

Hemsidan har pratat med klubbchef Anders Lundström angående målvakterna och han säger i en kommentar: Vi är såklart väldigt nöjda med att Robin stannar hemma i Skövde och vill satsa vidare i Siken. Han är en toppmålvakt, och har dessutom en riktigt stor vinnarskalle och ställer krav på att försvarsspel och han själv ska vara i synk, vilket hela tiden gör att utvecklingen går framåt.

Fritz har som alla andra juniorer haft en tuff säsong bakom sig med få matcher under förra säsongen pga pandemin. Men han har krigat på riktigt bra under säsongen och utvecklats hela tiden. Nu hoppas vi att han tar nästa kliv och etablerar sig på A-lags nivå.

Hugo vet vi vad han kan, han har en väldigt hög högsta nivå och är trygg, stabil och lugn. Detta blir Hugos fjärde säsong här hos oss sen han kom hit mitt i säsongen 2018-2019, så han börjar bli en rutinerad SIK-spelare vilket är väldigt roligt.

Det känns jättebra med alla tre, och vi tycker att vi känns väldigt väl rustade för säsongen på målvaktssidan.

På frågan angående anledningen att man vill ha tre målvakter i truppen över säsongen, svarar Anders: -Ja, det stämmer. Robin går en yrkesutbildning under våren, sommaren och delar av hösten som gör att vi inte riktigt vet hur mycket han kommer kunna vara med i början, då vissa delar av utbildningen är på annan ort. Så vi kände att det var viktigt att vara en målvakt till, speciellt när spelschemat kommer bli otroligt tight. Vi kommer spela väldigt mycket matcher på kort tid nu under hösten när serierna läggs om, och man vet heller inte med pandemi restriktioner och så vidare. Vi vill inte sitta i en sits att behöva låna spelare kortsiktigt till en viktig position som målvakt.

Sen har vi flera bra juniormålvakter underifrån som är riktigt lovande, så det känns riktigt bra för framtiden på denna position.

Hemsidan hälsar trion välkomna tillbaka in i truppen och önskar dem lycka till under säsongen.

Det närmar sig mer och mer nedsläpp för säsongen 2021-2022, och det är knappt man orkar vänta på att få igång träningar och matcher.