Victor Gagic i Troja-tröjan. Foto: Marcus Vilson

Gagic om näthatet förra sommaren: “Jag vet inte vad de vill få ut”

Han bytte till rivalen sju mil österut.

Och fick motta hat och påhopp på sociala medier.

– Jag vet inte vad de vill få ut av det egentligen, att skriva hur dålig eller hur dum i huvudet man är, berättar han i podden “Bakom rubrikerna”. 

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – highlights och silly season-nyheter HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

Victor Gagic, 22, var med och spelade upp Troja i HockeyAllsvenskan i våras och svarade för 18 poäng på 37 seriematcher.

Nu är Gagic, med Hammers som moderklubb, tillbaka i Halmstad.

Och för första gången berättar han, i Hallandsposten podd “Bakom rubrikerna“, vad som hände förra sommaren – när han valde att byta till rivalen Troja.

– Jag ville testa något nytt. Jag hade en del kompisar som skulle flytta till andra städer och jag kände att det kanske är tiden nu att testa något nytt, säger han.

Klubbytet möttes av en hel del påhopp på sociala medier.

– Det var väl mest när man gick in och kollade på forum, som man absolut inte ska göra, men man gör det ändå.

Han fick läsa hur dålig han var och hur dum i huvudet han är och säger med en suck: 

– Det är så märkligt, jag förstår verkligen inte vad man vill få ut av det, folk får absolut ha sina åsikter, skriv era åsikter men att bara rakt av säga hur dålig någon är till personen.

HP: Tar du åt dig eller rinner det av dig?

– Nej, det kan jag väl inte säga att det rinner av mig för ibland tar man åt sig och fast man inte vill det så gör man det.

Poängkungen Martin Pärna, 27, som till den här säsongen bytte Hammers mot KRIF, har inte hört något skitsnack från fans.

– Nej det har jag faktiskt inte, det enda jag fått höra är endast lycka till från folk, sa han i en intervju med hockeyettan.se i somras.

***

Victor Gagic – som gjorde 24 poäng och var assisterande kapten säsongen 19/20 – är Hammers kanske tyngsta nyförvärv på pappret, tillsammans med Hanhals forward Ludvig Levinsson, och när han presenterades i maj var han ganska tydlig med varför han kom hem igen.

– Det känns jävligt kul och att ta Hammers till allsvenskan – det är ju det jag vill.

Tränaren Fredrik Söderström var optimist efter första ispasset förra veckan. 

– Vi ska till Allettan. Vi missade den förra året när vi hade en bra position men fick ett uppehåll på grund av corona och kom tillbaka först efter jul. Men vi måste vara lite ödmjuka också, det kommer vara en fantastiskt bra serie, säger han till Hallandsposten. 

Hammers har just nu 21 spelare på kontrakt och söker, i första hand, ytterligare en back och en forward.

Rekordmannen Jonas Lindström lägger av – blir tränare