Oliver Kandergård – byter till BoIS. Foto: Marcus Vilson

Värvar rivalens poängmaskin – sex veckor före premiären

I våras skrev Oliver Kandergård, 23, på ett nytt avtal med Forshaga.

Nu är poängkungen klar för ligarivalen Mariestads BoIS.

– Allt har gått väldigt snabbt. Av lite olika anledningar kände jag att jag ville lämna Forshaga och när Mariestad kom upp på tapeten kändes det helt rätt, säger han.

BEST OF 20/21 – coola mål, häftiga räddningar och annat hockeygodis. Missa inget på vårt Instagram-konto!

 

Mariestad levererade en sen sillybomb på fredagen.

De har värvat Oliver Kandergård från ligakonkurrenten Forshaga – precis när försäsongen startat och med bara sex veckor kvar till premiären i västra serien.

Kandergård har gjort 38 respektive 41 poäng på de två säsonger i Forshaga och blev tvåa i lagets interna poängliga efter målkungen Viktor Lennartsson (som nu fått en allsvensk chans i BIK Karlskoga).

Kandergård skrev tidigt i våras på ett nytt kontrakt med Forshaga, men det avtalet rivs nu således.

– Allt har gått väldigt snabbt. Av lite olika anledningar kände jag att jag ville lämna Forshaga och när Mariestad kom upp på tapeten kändes det helt rätt. Det här var ett val jag gjorde för att jag kände att det var bäst för min egen utveckling just nu. Det känns jätteinspirerande att komma till en så bra klubb som satsar och vill upp i allsvenskan, säger forwarden till Mariestads-Tidningen.

BoIS, som lite sensationellt nådde kvalserien i våras, har rustat fint under våren och bland annat plockat in Mikael Hansson (forward, Borlänge), Jesper Broeng (back, Lindlöven), Albin Kedbrand (forward, Visby Roma) och Philp Norberg (forward, Kalix). 

De har nu 23 spelare på kontrakt.

Sportchefen Carl Johansson är nöjd med senaste klippet: 

– Oliver besitter absoluta toppkvalitet på Hockeyettan-nivå och kommer bli väldigt viktig för vårt offensiva spel, säger han. 

***

Forshaga värvade i veckan in centern Linus Tjulander från Dalen och har 27 spelare på kontrakt trots tappet av Oliver Kandegård.

De har dock fortfarande ingen tränare klar.

Intervju Jesper Broeng – ny i Mariestad: ”Magkänslan avgjorde”