Söder vänder hem från norr

Skövde IK meddelar att man skrivit kontrakt och gjort klart med hemvändande centern Kristoffer Söder.

Kristoffer som lämnade Skövde IK inför säsongen 2010-2011 för Karlskrona, vänder därmed hem till moderklubben 10 år efter att det begav sig senast.

Efter 8 säsonger i Karlskrona och de tre senaste i Björklöven går alltså flyttlasset äntligen hem till Skövde och Billingehov.

Centern med den långa räckvidden och fina spelsinnet har under åren hunnit med över 150 SHL-matcher och nästan 300 matcher i Hockeyallsvenskan sen han lämnade. Nu är tanken att han ska förstärka och få en viktig roll  kommande säsongerna hemma i Skövde IK

Sikens klubbchef Anders Lundström kommenterar signeringen av Kristoffer till hemsidan:

Otroligt roligt att Kristoffer väljer att flytta hemåt redan nu. Vi har haft en förhoppning om att vi ska kunna landa detta och Kristoffer kommer givetvis betyda mycket för oss både som spelare och person. Han har stor erfarenhet av högre ligor och har varit med att spela viktiga kval på alla nivåer. Det är en mycket rutinerad, men vad jag uppfattar det som, hungrig Söder vi får hem redo för att hjälpa oss bli ännu bättre.

Man har redan sett på träningarna han varit med på, vilka kvaliteter han besitter med sitt fina spelsinne och förmåga att nästan alltid ta rätt beslut med och utan puck.

Söder blir spelklar omgående och kontraktet är skrivet på 3 år.

Hemsidan hälsar Kristoffer hjärtligt välkommen hem, och  ser väldigt mycket fram emot att få se honom i action på isen.