Beskedet som vi alla har väntat på

I går kom glädjebeskedet.

I oktober öppnas dörrarna fullt ut till idrottsevenemangen i Sverige.

– Det känns härligt att kunna välkomna tillbaka publiken igen. Nu hoppas jag att de som inte fick se live-hockey förra säsongen kommer tillbaka, säger ordföranden Annika Thyni.

 

Glöm inte! Swisha gärna till Fanens Spelare! 123 193 72 00

 

Tidigare under sommaren fick Kiruna IF beskedet från Hockeyettan att man inte kan räkna med någon kompensation för publikbortfall den här säsongen. Det har man och alla andra hockeyklubbar fått tidigare, vilket vi berättat om tidigare.

Ytterligare restriktioner hade kunnat drabba föreningarna väldigt hårt ekonomiskt.

Men nu blir det inte så. Med start 29 september slopas publiktaket som infördes på grund av coronapandemin.

Det innebär att KIF:s A-lag bara behöver spela en träningsmatch på hemmaplan under restriktioner. Den mot AIF på onsdagen 22 september. Lagom till seriepremiären hemma mot Kalix 3 oktober är det alltså som vanligt igen.

Och damernas serie börjar inte förrän i slutet av oktober och kommer alltså heller inte att påverkas.

Men Annika Thyni understryker att KIF fortfarande kommer att ta sitt ansvar.

– Vi får inte slappna av helt. Vi får påminna varandra om att inte komma till matcher om man är sjuk och att man ska tvätta händerna regelbundet, säger hon.

Ordföranden själv känner som nog väldigt många andra gör just nu: Glädje att publiken inte kommer att stoppas från arenorna längre.

– Jag har själv suttit på Lombia i sommar och tittat på fotboll och tänkt på hur roligt det är att se sport live och jag är inte ensam om att känna så.

Det här innebär så klart att KIF kommer att få in viktiga intäkter från entré, souvenirer och kiosker. Men det innebär också betydligt mindre merarbete före och efter match för föreningens härliga funktionärer.

Och nu kan KIF även släppa in alla ungdomar med 7-17-kort, vilket man inte har kunnat göra under pandemin eftersom frikorten inte gällde då.

Och apropå matcher på Lombia. Glöm inte att KIF spelar det första träningsderbyt mot AIF på Lombia ikväll. Matcharrangören är Kiruna AIF och restriktioner kommer fortfarande att gälla.

Men nu ser alla hockeyälskare ljuset i tunneln. Lagom till premiären av Hockeyettan är portarna helt öppna igen.

 

Mattias Heikki