Förre Vimmerbymålvakten Tomas Rydén (tv) är skadad – nu värvar Tingsryd in Daniel Rosengren från Vallentuna. FOTO: MARCUS VILSON och SPORTVISION PHOTO

Vallentuna tappar målvakt – med tre veckor kvar till seriepremiären

Tung smäll för Vallentuna med bara knappt tre veckor kvar till seriepremiären.

Målvakten Daniel Rosengren, 22, lämnar för spel i allsvenskan.

– Klart det är lite surt för oss när det här kommer så sent, men vi gläds också med Daniel. Han är värd den här chansen, säger sportchefen Patrik Stolt.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – highlights och silly season-nyheter HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

Tingsryds AIF byter ut båda målvakterna inför kommande säsong i HockeyAllsvenskan.

De valde tidigt att värva in två toppnamn från Hockeyettan.

  • Carl Hjälm, 23, från Östersund.
  • Tomas Rydén, 27, från Vimmerby.

Men Rydén har ådragit sig en skada och i värsta fall är han borta hela hösten.

Därför agerar Taif – och tar in ännu en målvakt från Hockeyettan.

Vallentunas Daniel Rosengren presenterades i dag som ersättare till Rydén.

Han spelade så sent som 19/20 i både SHL (Oskarshamn) och HockeyAllsvenskan (Almtuna) och kontraktet med Taif gäller säsongen ut.

– Daniel är en målvakt som trots sin ringa ålder har hunnit skaffa sig rutin både från Allsvenskan och SHL. Han är lite av en hybrid målvakt, vilket innebär att han både använder sin storlek till att täcka målet och få pucken på sig, men kan också stäcka ut och göra räddningar när kroppen är i ytterlägen. Det kommer bli mycket bra att ha två lite yngre målvakter som får tävla om speltiden, säger målvaktstränare Peter Josephson till Tingsryds hemsida.

För Vallentuna är det förstås ett tungt slag att, med bara knappa tre veckor kvar till premiären, bli av med en av sina två målvakter och jakten på ersättare är såklart redan i full gång.

Vallentuna – som startar serien borta mot Hudiksvall söndag 3 oktober – har just nu bara veteranen Alexander Jirhage, 30, på kontrakt.

Sportchefen Patrik Stolt:

– Det här gick väldigt snabbt. Vi fick ett samtal från agenten i torsdags och i fredags blev det klart och i dag gick både vi och Tingsryd ut med det.

* Hur känns det?

– Han hade ju en out i kontraktet med oss så vi har ju vetat om att det fanns en risk att vi skulle tappa Daniel. Det är klart att det känns lite surt att det här kommer så sent – det är ju seriepremiär om knappt tre veckor – och att vi blir av med en ev ligans bästa målvakter. Men vi gläds också med Daniel, efter jul var han väldigt bra och är värd en chans högre upp i seriesystemet.

Nu måste Vallentuna ha in en ersättare – och det snabbt.

– Vi är nära en lösning med en ny målvakt, det kan blir klart i veckan, säger Patrik Stolt.

Text: PeO Larsson

Vallentunas Dennis Finn Olsson om klubbytet och rådet från pappa: “Bli inte som mig…”