Martin Olsson skadad

SIK meddelar att Martin Olsson blir borta från spel på grund av skada, och säsongen är över för den hårt jobbande centern.

Martin som drogs med en axelskada förra säsongen och missade större delen av seriespelet, var tillbaka i spel lagom till denna säsong som han inlett på bästa sätt. Nu gör en komplikation med den tidigare skadade axeln att Martin behöver vila och rehabba i så pass stor utsträckning att mer spel denna säsong är uteslutet.

SIK:s klubbchef Anders Lundström kommenterar nyheten till hemsidan:

-Otroligt tråkigt! Martin har sett jättefin ut i starten och har vad det verkat inte haft några större problem alls i själva starten av säsongen. Vilket gjorde att vi hade stora förhoppningar om att det skulle hålla hela vägen. Men hans tidigare sargade axel gjorde sig påmind för nån vecka sen och nu visade det sig att det inte kommer funka pga inflammationer och komplikationer.

Såklart otroligt tråkigt, då Martin kämpat hårt för att komma tillbaka och har sett bra ut här i början. Men samtidigt är det så att funkar det inte och det finns risk för problem framåt i det vardagliga livet så är det bara att lyssna på kroppen.

Vad som händer nu och om det är helt färdigspelat för Martin, vill Anders låta vara osagt.

-Jag kan inte svara på hur framtiden ser ut, det måste nog Martin själv ta beslut och känna om. Men det är ju så att missar man nästan 2 säsonger vid en ålder av 30, så är det klart att det är tufft att ta sig tillbaka till isen i alla fall. Men vi får låta detta sjunka in och se vad han vill göra härnäst.

På frågan huruvida klubben kommer ersätta Martin med någon ny spelare svarar Anders: -Ja, alltså vi får se lite hur vi ska göra här. Vi har en bredare forwardsbesättning i år och på kort sikt så är det ingen panik. Samtidigt är det en duktig spelare vi tappar, så vi kommer hålla ögonen öppna i alla fall. Det är en begränsad marknad just nu, men det kan komma att ändra sig snabbt.