Markus Yngvesson. FOTO: FLYWOOD STUDIO

Domarens målshow – gör ”pumpen” tiotalet gånger: ”Ville visa hela hallen…”

Hudiksvall gjorde mål efter en stökig situation framför kassen.

Domaren Markus Yngvesson, 27, ville vara extra tydlig med det.

Han gjorde ”pumpen” ett tiotal gånger.

– Jag ville visa hela hallen och alla spelarna att jag var fullkomligt säker på beslutet.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – highlights och silly season-nyheter HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

I vintras blev Mikael Söderblom en snackis efter ett Nybro-mål mot Mariestad.

Han signalerade för mål – på hockeyslang kallat ”pumpen” – nio gånger.

Nu har han fått en utmanare.

Markus Yngvesson, utsedd av spelarna till ligan bästa domare i fjol, är uppe och nosar på tvåsiffrigt i den här underbara sekvensen.

– Jag fick ett litet frispel, kan man väl säga, säger han och skrattar.

Händelsen inträffade i söndagens premiärmatch mellan Hudiksvall och Vallentuna (4–0).

Han berättar själv:

– Vi hade en avvaktande utvisning i situationen innan och handen var uppe. Här driver en Hudik-spelare mot mål och det blir en kamp framför kassen och pucken går i mål via en skridsko och samtidigt flyttas målburen. Men jag står perfekt till, med fritt synfält, så jag är helt säker på att det är ett korrekt mål.

* Jo, det visade du ganska tydligt…

– Haha, ja, jag ville visa hela hallen och alla spelarna att jag var fullkomligt säker på beslutet och att det inte var någon sparkrörelöse från Hudik-spelaren.

* Blev det några reaktioner efteråt från spelare eller domarkollegorna?

– Nej, jag tror att alla hann uppfatta att pucken går i målet utan en sparkrörelse, vilket gör att målet ska godkännas. Eller så kanske det var den berömda ”pumpen” som övertygade dom att det var rätt beslut. Haha!

* Kan det vara ett personligt rekord i tydlighet?

– Det kan vara ett rekord , absolut. Jag kan i alla fall inte minnas att jag har kört ”pumpen” så där många gånger vid en målsituation.

* Annars då – hur gick premiärmatchen i stort?

– Det gick bra. Jag var nöjd och upplevde även spelarna som nöjda med domarteamets insats efter matchen när vi tackade varandra. Det var en rolig match och helt fantastiskt att vi  äntligen har publik på läktaren igen. I övrigt fick jag en puck på käken under spelet bara, men det gick bra.

* Ajdå. Berätta mer!

– Äh, det var ett skott mot mål som styrdes upp i ansiktet mot mig. Det var inte så farligt. Det var väl bara göra som Wikegård säger och ”käka puck”, haha. Men jag är okey, på onsdag ska jag döma Strömsbro-Hudik. Det är kul att det är igång igen!

Text: PeO Larsson 

TV: SE KLIPP PÅ HÄNDELSEN I SPELAREN HÄR NEDAN!

Domarna i Hockeyettan 21/22