Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag SKÖ -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag NSK -
Hockeylag MAR -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag LIN -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag KUM -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag KÖP -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag Kalm -
Hockeylag MÖR -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag KRIF -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag HAN -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag HHHC -
Hockeylag KAR -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag HSK -
Hockeylag ENK -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag WIN -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag HIK -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag STR -
Hockeylag VHF -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag KAIF -
Hockeylag BOD -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag KAL -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag ÖRN -
Hockeylag ÖIK -
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag LIN -
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag VIM -
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag VIS -
Hockeylag VIK -

Seger och hållen nolla!

Det blev en väldigt stabil och säker seger för Bois idag borta mot Köping. 0-4 (0-2,0-1,0-1) skrevs segersiffrorna till och det var aldrig något snack, Bois var det klart starkare laget matchen igenom. Åter igen var det Erik Olsson och Tobias Sandberg två av de stora matchvinnarna, Erik med två mål och Tobias med säsongens första nolla.

Bois hade ändrat en hel del i formationerna inför matchen, delvis på grund av att två spelare i förstakedjan saknades, såväl Philip Norberg som Oliver Kandergård kom inte till start. Men det verkade inte bekomma Bois, snarare tvärtom, man startade till skillnad från senaste matchen på ett ypperligt sätt och satte full fart från första nedsläpp. Så tog det inte heller mer än drygt fem minuter innan Köpingnollan var spräckt. Joonas Alanne driver pucken genom mittzonen, chippar ut den på kanten där Jesper Lindén sedan lägger tillbaka den in i mitten till Joonas som klipper till direkt. Pucken sitter perfekt i femte hålet och 0-1 är ett faktum. Bois satte hög press på Köping som drällde en del med pucken, och Bois kunde vinna mycket puck i anfallszonen. Det är också ett felpass som ligger bakom 0-2. Köpingmålvakten Jonas Eneroth ska spela upp pucken i mitten, men missar adressen och Erik Olsson kan sno pucken, kliva in några meter från blå och skjuta ett hårt handledsskott i pilsnerhöjd på plockhandssidan. Som vanligt stenhårt och Erik visade verkligen självförtroende under matchen. Under den andra halvan av perioden jämnade spelet ut sig något, även om det var Bois som fortsatt höll i taktpinnen.

I den andra perioden så åkte Bois på en tidig utvisning men redde ut den bra. Men när man mitt i perioden drog på sig två nya utvisningar i tät följd och fick spela 3 mot 5 så osade det katt ett par gånger hos Tobias Sandberg, men Tobias visade varför han rankas som en av ettans bästa målvakter och höll tätt. När sedan Bois får in sin fjärde spelare, Erik Olsson, så snor han åt sig pucken vid egen blå och trampar loss från de jagande Köpingsspelarna och fri med Eneroth gör han inget misstag. Fintar åt ett håll, går åt andra och skjuter upp pucken i nättaket till 0-3. Bois får i slutet av perioden sitt första powerplay, men utöver något skott med styrning är det inte riktigt nära.

Den tredje perioden kontrollerar Bois bra, man ser till att inte släppa till något Köpingtryck och har själva några riktigt bra lägen. I slutet av perioden får man också chans till ett andra powerplay och denna gång utnyttjar man det bättre. Det är inget regelrätt powerplaymål dock, utan mer ett snabbt uppspel där Simon Eriksson får ett snabbt pass på offensiv blå, han chippar vidare pucken mot Albin Kedbrant som kommer med bra fart helt ren mot Eneroth och med en distinkt handledare sprätter upp den i taket till 0-4.

Bois agerade med trygghet, pondus, kraft, fart och lugn i 60 minuter idag, just det man efterlyst efter den senaste matchen där man bara presterade i 40. Ingen föll ur ramen utan alla svarade för bra insatser. Det var roligt att se att spelarna hela vägen in i kaklet offrade sig och täckte skott för att låta Sandberg få hålla sin nolla. En nolla han var högst välförtjänt att få hålla måste tilläggas.

Nu väntar match mot Kumla på fredag, ett Kumla som gav Forshaga fullt upp idag (förlust efter sudden). Det lär med andra ord krävas en bra insats över 60 minuter igen. Men nu vet vi att laget har det i sig, nu är det bara att göra det igen!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström