KIF visar solidaritet med Övik och Mörrum

Kiruna IF väljer att stötta Övik och Mörrum i den konflikt som uppstått i Hockeyettan.

Man vill också flytta bortamatchen mot Boden 11 november.

– Det är orimligt att några föreningar ska diktera egna villkor, efter egna behov och förutsättningar, säger KIF:s ordförande Annika Thyni.

 

Glöm ej matcherna i helgen:

Lördag: KIF-Östersund 15.00.

Söndag: KIF-Sundsvall 15.00 (obs, tiderna!).

 

Efter att ha haft ett extrainsatt styrelsemöte under torsdagen väljer nu Kiruna IF att uttala sig.

Övik dök inte upp till bortamatchen mot Boden. Och Mörrum gjorde samma sak inför deras möte i Karlskrona. Detta eftersom man anser att Boden och KHK agerar i strid mot de tävlingsbestämmelser som som övriga klubbar i Hockeyettan följer.

– Vi utgör från att Svenska hockeyförbundet inte kommer att utfärda några sanktioner mot Övik, Mörrum eller andra klubbar som begär att matcher flyttas, säger Annika Thyni.

Nu väljer även Kiruna IF att begära att deras möte med Boden på bortaplan 11 november flyttas, eftersom Boden Hockey inte uppfyller tävlingsbestämmelserna och Hockeyettans gemensamma avtal.

Kiruna IF vill att Svenska Ishockeyförbundet flyttar fram matchen till ett senare datum när Boden uppfyller tävlingsbestämmelserna

– Det kan inte vara meningen att några föreningar ska låna in övriga klubbar som skådespelare till sina egna TV-sändningar och tjäna pengar på det istället för att följa det som vi gemensamt har kommit överens om. Får inte detta en lösning snarast är risken överhängande att fler föreningar kommer att hitta egna lösningar som ger mer pengar i klubbkassorna. Vad har vi då för liga kvar? Istället borde alla parter gemensamt jobba för att utveckla Hockeyettan och tillsammans hjälpas åt för att öka våra intäkter.

 

Mattias Heikki